ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotografi godine – izložba 10 najfotografa fotokluba Zagreb

22.03.2010.

Izložba ‘Fotografi godine’, koja predstavlja deset najuspješnijih članova Fotokluba Zagreb u 2009. godini, otvara se u utorak, 23. ožujka, u Galeriji Fotokluba Zagreb. Radovi se mogu razgledati do 5. travnja.

.
Fotografi godine - izložba
.

vrijeme: 23.3.2010. – 5.4.2010.
mjesto: Zagreb; Galerija Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3
organizator: Fotoklub Zagreb

.
‘Fotoklub Zagreb već desetu godinu uzastopce, počevši 2001. godine priređuje izložbe fotografija, svojih najuspješnijih članova u prethodnoj godini. Kroz kontinuirano praćenje i bilježenje aktivnosti i ostvarenih osobnih rezultata svojih članova na žiriranim izložbama tijekom protekle godine, na ovogodišnjoj Skupštini klub je  proglasio svojih deset najuspješnijih autora u 2009. godini.
.
Napravljen je rang uspješnosti sukladno rezultatima, odnosno osvojenim bodovima: 1. Miljenko Marotti, 2. Božidar Kasal, 3. Željko Krčadinac, 4. Neda Rački, 5. Vinko Šebrek, 6. Ante Jaša, 7. Čedomil Gros, 8. Biljana Knebl, 9. Davor Curić i 10. Senka Jurković Gros.
.
Potaknuti sličnim afinitetima i sličnim gledanjima na ulogu, razvoj i trend moderne fotografije oni su tijekom godine stvarali raznovrsna fotografska djela koje su izlagali na žiriranim izložbama u zemlji i svijetu, od kojih su za mnoga dobili značajna priznanja i nagrade. To nisu tek usputni i slučajni uradci. To su djela prvenstveno plod njihovog rada, posebnih njihovog senzibiliteta i inventivnosti, ali ona su i rezultat posebne klupske duhovne atmosfere koja usmjeruje i usklađuje njihovo djelovanje sukladno tradiciji i modernim kretanjima u fotografiji.
.
Neki od njih stvaraju čiste fotografije bez ikakvih promjena i intervencija, a neki koriste suvremene metode i suvremena sredstva u komponiranju i stvaranju fotografskih djela. Ali svi zajedno potvrđuju, koliko su marljivost i upornost učenja i stvaranja, savjesnost i temeljitost u radu, fotografska maštovitost i umjetnička vitalnost, od izuzetnog značaja za afirmaciju svakog autora.’ Vinko Šebrek
.

Miljenko Marotti - Himba Girl
.
.
.
.
.
.
Miljenko Marotti, Himba Girl

No comments yet.