ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Foto Srijeda u Tom Tom clubu

25.03.2013.

Srijeda… naravno dan za FOTO SRIJEDU u Tom Tom clubu… prošećite snježnim Zagrebom do Britanca i družite se s nama u društvu gošće tete Visnja Serdar, fotografkinje i umjetnice iz Zagreba.

Foto srijeda u Tom Tom clubu
 
.. gost foto srijede .. 27.03. Višnja Serdar ( 1942 ).. teta Višnja, freelance fotografkinja iz Zg .. završila odjel fotografije na ŠPU, fakultet povijesti umjetnosti, članica ULUPUHA, majka ( 3 sina fotografa ), baka ( unuk fotograf ).

Rođena je 13. lipnja 1942. godine u Zagrebu, gdje 1962. godine završava Školu primjenjene umjetnosti – Foto odjel (prof. Fizzi). Od 1963. do 1968. studira povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i radi na Institutu za povijest umjetnosti (projekti s profesorima Milanom Prelogom i Grgom Gamulinom). Od 1968. do 1972. živi i radi u Švicarskoj. Članica ULUPUH-a (Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti) postaje 1973. godine, a HZSU-a (Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika) 1978. godine, te otad djeluje kao samostalni likovni umjetnik.

Snima za brojne kataloge skupnih i samostalnih izložaba, za likovne monografije (Edo Murtić, Ljerka Njerš), knjige i udžbenike (“100 godina keramike u Hrvatskoj”, “Zdravo maleni”, školski udžbenici i knjige za djecu u dijaspori). Od 1991.do 1993. sudjeluje u akciji “ALKER”. Surađuje u dnevnim i tjednim novinama, revijama i časopisima, snima za plakate i omotnice ploča.

Samostalno izlaže od 1975. godine (zagrebački izložbeni prostori “GUF” u Kamenitoj 15, Kula Lotrščak, muzejski prostor, Fortezza, Gradec, Galerija Ulrich, Galerija ULUPUH). Osim u Zagrebu, samostalno izlaže u Varaždinu, Karlovcu i Sisku.

Višnja Serdar
 

No comments yet.