ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Foto srijeda

09.04.2013.

I ove srijede, 10.04. od 19 sati “Foto srijeda”. Gost večeri fotograf Mio Vesović s kojim ćemo porazrazgovarati o fotografiji, njenom trenutku i detaljima i zgodama iz zagrebačke fotografske prošlosti.

Foto srijeda
 
O tome kakva je situacija danas, može li se živjeti od umjetnosti (fotografije), o zaljubljenicma u stare fotografske aparate i opremu, o smislu fotografskog buvljaka, o tome kako je svojim konceptualnim fotografskim radom uspio na hrvatskoj foto sceni. Par crtica iz života M.Vesovića:
Milisav MIO Vesović ,rođen je 1953. godine u Gornjoj Dobrinji kod Užičke Požege. Studij filmskog snimanja završio je na zagrebačkoj Akademiji za kazalište, film i televiziju u klasi Nikole Tanhofera.
Od 70-ih sustavno objavljuje fotografije u Poletu, Studentskom listu, Svijetu, Pitanjima, Vjesniku i nizu drugih novina i časopisa. Godine 1979. s Ivanom Posavcem osniva Studio MO (Meko okidanje). Izlagao je na nizu samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a stotinjak njegovih fotografija u zbirci je Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Zadnje veliko predstavljanje imao je na retrospektivnoj izložbi 2003. u Galeriji Klovićevi dvori.

Isto tako najavljujemo i foto radionicu tj. natječaj sa snimanjem na zadanu temu, a ona je: Tom Tom – Kava Tava – Britanac, fotografiranje detalja sa spomenute lokacije te slanja najboljih radova na natječaj, a pobjednika ćemo objaviti na slijedećoj Foto Srijedi…

Pozivamo sve fotografkinje, fotografe i one koji to nisu na ugodna druženja srijedom u Tom Tom clubu, Britanski trg 12, od 19 sati.

“Foto srijeda” razmjena starih knjiga i časopisaprodaja rabljene foto opreme, foto aparata, fotografija i fotografskog pribora.

No comments yet.