ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Foto natječaj – Drava 2012.

05.06.2012.

Foto kino klub Drava, Galerija Stari grad Đurđevac i portal fotografija.hr – Čakovec, pozivaju na Međunarodnu izložbu 14. podravski Salon kolekcija umjetničke fotografije Drava 2012. Radovi se primaju do 6. rujna.

Foto natječaj - Drava 2012.

Pravo sudjelovanja imaju fotografi iz svih zemalja. Svi sudionici izložbe su ravnopravni.

Teme izložbe:
SLOBODNA;
VODA (temu treba shvatiti i kao metaforu, aluziju, simbol, ideju…)

Autorice/autori mogu za svaku temu poslati po 1 crnobijelu ili kolor kolekciju od po tri fotografije. Fotografije moraju biti u JPG formatu, rezolucije 300 dpi, a veličina dulje stranice mora biti 2400 pixela. Fotografija maksimalne veličine do 5 MB. Ukupno, maksimalno 6 radova.

Autorice/autore i fotografije za izložbu odabrat će i dodijeliti nagrade peteročlani međunarodni žiri čiji su članovi vrsni poznavatelji fotografije i suvremenih tendencija u likovnoj umjetnosti, odnosno i sami foto ili likovni stvaratelji.

Sve odluke žirija su konačne i neopozive.

Žiri će dodijeliti u svakoj temi po jednu prvu, dvije druge i tri treće nagrade, kao i do tri diplome te do tri pohvale. Neovisno o nagradama, Žiri će dodijeliti i posebne nagrade za najbolje crnobijele kolekcije i to prvu, drugu i treću nagradu.

Katalog izložbe biti će objavljen kao PDF datoteka na službenim web stranicama Salona Drava 2012. Katalog će se moći slobodno preuzeti i ispisati.

Fotografije se šalju na natječaj kao datoteke na CD/DVD-u. Fotografije na CD/DVD-u treba dostaviti osobno u Galeriju Stari grad, Đurđevac, radnim danom od 9,00 – 13.00 sati ili poslati poštom na adresu:
Foto kino klub Drava
HR-48350 Đurđevac
Poštanski pretinac 24

Prijava se obavlja na formularu kojega možete preuzeti ovdje i sadrži:
– naziv fotografije;
– ime i prezime autorice/autora;
– adresu autorice/autora, telefon i e-mail;
– naziv foto kluba;
– temu te redni broj fotografije u kolekciji.

Autorice/autori su obvezni ispuniti sve rubrike prijavnice.

Organizator pridržava pravo reprodukcije fotografija u nekomercijalne svrhe, osim u slučaju izričite pismene zabrane autorice/autora. Radovi odabrani za izlaganje i nagrađeni radovi biti će reproducirani u katalogu izložbe.
Svaka autorica/autor snosi osobnu odgovornost za ono što predstavljaju njegova djela.

Kotizacija je 70 kn odnosno 10 EUR.

Organizator se obavezuje da će s discovima najpažljivije postupati, ali ne snosi odgovornost za eventualna oštećenja u transportu. Sve prijavljene radove pregledat će tehnička komisija i one koji ne odgovaraju propozicijama isključiti iz konkurencije.

Sudjelovanje na 14. Podravskom salonu kolekcija umjetničke fotografije Salon Drava 2012, podrazumijeva prihvaćanje navedenih uvjeta.

Kontakt: salon.drava@gmail.com, fkk-drava@kc.t-com.hr, krunoslav.heidler@kc.t-com.hr

 

No comments yet.