ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

foto natječaj – Djetinjstvo u Hrvatskoj

12.05.2014.

Zbor fotoreportera Hrvatske i Ured UNICEF-a su u povodu 25. obljetnice Konvencije o pravima djece raspisali natječaj za izbor najbolje fotografije na temu „Djetinjstvo u Hrvatskoj“. Specifičnost ovog natječaja jest dodjela 3 stipendije odabranim autorima za realizaciju fotografskih projekata na temu natječaja, a sudjelovati mogu svi hrvatski građani.

foto natječaj - Djetinjstvo u Hrvatskoj
 
Za sve hrvatske profesionalne fotoreportere i dokumentarne fotografe otvoren je natječaj na kojem autori mogu predstaviti svoje viđenje djetinjstva u Hrvatskoj. Zbor fotoreportera Hrvatske i Ured UNICEF-a su u povodu 25. obljetnice Konvencije o pravima djece raspisali natječaj za izbor najbolje fotografije na temu „Djetinjstvo u Hrvatskoj“. Specifičnost ovog natječaja jest dodjela 3 stipendije odabranim autorima za realizaciju fotografskih projekata na temu natječaja, a sudjelovati mogu svi hrvatski građani.

Cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti prava svakog djeteta na zdravo i sretno djetinjstvo, kao jedinstveno i neponovljivo razdoblje u životu koje ostavlja neizbrisiv pečat u osobnosti svake osobe i utire nam put koji nastavljamo pratiti cijeloga života. Stoga je iznimno važno raditi na stvaranju zajednice u kojem će svako dijete moći ostvariti svoje pune potencijale, a djetinjstvo proživjeti kao – dijete.

Zainteresirani autori trebaju poslati koncept fotografskog projekta na zadanu temu, a organizatori će tri najbolja koncepta stipendirati i od dobivenih radova napraviti izložbu u Dječjem tjednu u listopadu ove godine. Rok za prijavu koncepata je 01.06., kada će stručni žiri odabrati 3 autora i koncepte koji će biti stipendirani, a fotografije trebaju biti isporučene do 01.09. Time se nastavlja uspješna suradnja ZFH i UNICEF-a, započeta prošle godine raspisivanjem natječaja „Kako žive djeca u Hrvatskoj“.

Istoimena izložba, nastala od odabranih radova fotoreportera, još uvijek putuje Hrvatskom: nakon Zagreba, postavljena je u Sisku, Rijeci, Koprivnici, Makarskoj. Trenutno se može razgledati u Novskoj, a od 21. svibnja seli u Ivanić-Grad. Izložbu su vidjele tisuće ljudi, a najbolji radovi hrvatskih fotoreportera svjedoče da fotografije doista imaju čarobnu moć i da mogu pokrenuti promjene u korist djece. Zato su organizatori i odlučili nastaviti s projektom koji je ove godine otvoren za čitavu javnost.

Detaljne informacije i uvjeti natječaja dostupni su na www.fotoreporteri.hr i www.unicef.hr.
 
 

No comments yet.