ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Foto izazov 2013.

12.06.2013.

Adobe, Algebra, Fotogard i ReFoto pozivaju sve ljubitelje fotografije na veliki nagradni foto izazov festivala Rovinj PhotoDays 2013.

Foto izazov 2013.
 

Već od danas otvorena prva natjecateljska kategorija ‘Povratak u pedesete

Novi je multimedijski natječaj u organizaciji Učilišta Algebra i udruge Fotograd te časopisa ReFoto, koji za vas počinje već dok čitate ove retke, a završava velikim finalom u sklopu Photodaysa 7.-9. lipnja u Rovinju.

 Svi koji posjeduju ili mogu posuditi foto-aparat pozvani su na sudjelovanje, a motiv pored zabave svakako su i razne nagrade sponzora. Koristeći multimedijske tehnologije dočarajte duh 50tih. Primamo sve vrste multimedijske obrade vaših fotografija, a pobjednički rad nagraditi ćemo sa Adobe Master Collection licencom za jednu godinu korištenja. Više o nagradi potražite na http://www.hsm.hr/creative-cloud-adb.

U ovoj kategoriji prestaje svako ograničenje koje dajemo kao organizatori. Inspiraciju pronađite u fotografijama slavnih osoba tog doba, proizvodima koje su koristile naše bake i djedovi, automobilima, arhitekturi ili da pojednostavimo: Današnje proizvode i događaje stavite u kontekst pedesetih prošlog stoljeća. Dakle, obradovat će nas ako ugledamo SmartPhone u ruci Josipa Broza, stari tramvaj ukrašen vintage reklamom za Facebook ili današnji park vašega grada prezentiran tehnikom iz spomenutog razdoblja.

Foto izazov 2013. - primjer Foto izazov 2013. - primjer Foto izazov 2013. - primjer Foto izazov 2013. - primjer

 

Ako pogled svrnemo na 50te vidimo Marilyn Monroe, Che Guevaru, Laiku, ali i Cadillace s prepoznatljivim repovima, prve mlazne putničke zrakoplove, plešemo na kiši, gledamo Sjever sjeverozapad ili Neki to vole vruće, slušamo Chucka Berrya dok pijemo Yugo Cocktu.

Imajte na umu još jednu sitnicu – na neki način morate nam dokazati da je vaš kreativni rad nastao ove godine. Razmislite kako ćete to postići.
Sve prijave primamo putem facebook stranice https://apps.facebook.com/refoto-konkurs/, a pratite nas i budite u toku preko stranica www.fotogard.com, www.refoto.rs, www.photodays-rovinj.com ili www.algebra.hr.

Fotografije na aktualnu temu “Povratak u pedesete” možete slati do 9.06.2013. dok će glasanje biti omogućeno do 16.06.2013. Deset fotografija sa najvećim brojem glasova ulazi u finale gde će pobjednik biti izabran glasovima žirija, a proglašenje pobjednika će se održati 19.06.2013.

Glasanje se obavlja pomoću zvijezdica za rejting. Vašim omiljenim fotografijama možete dodijeliti rejting u intervalu od 1 od 5 zvijezdica. Prihvaćaju se samo glasovi registriranihh korisnika.

Glavna nagrada za temu “Povratak u pedesete” je Adobe Master Collection godišnja licenca !

OSTALE 4 NATJECATELSKE KATEGORIJE OČEKUJU VAS U ROVINJU 7. I 8. LIPNJA PO KATEGORIJAMA:

Noćna fotografija, powered by NIKON

Svi vi sa sigurnom rukom i/ili sigurnim stativom, pozvani ste da snimite najbolju noćnu fotografiju.
Odslušajte u Rovinju uvodno predavanje u petak 7. lipnja oko 23,00 sati nakon fotografske fešte ReFota ispred hotela Adriatic. Vi i vaš foto aparat pokažite što možete uz minimalne svjetlosne uvjete.

Nagrada:  Nikon 1 J3  + dva objektiva 10-30mm I 30-110mm

Nagrada: Nikon 1 J3 + dva objektiva 10-30mm I 30-110mm

 

Priča o Rovinju, powered by OLYMPUS

Neki umiju napisati zanimljivu priču, neki nacrtati strip. Vi to činite fotografijom.
Stvorite romantičnu i intimnu priču o Rovinju u najviše šest fotografija.

Nagrada:  OLYMPUS  OM-D kit 14-42

Nagrada: OLYMPUS OM-D kit 14-42

 

Najljepša i najoriginalnija razglednica Rovinja, powered by CANON

Pronađite najljepšu ali i najoriginalniju fotografiju Rovinja. Prilike su svugdje oko vas. Kad ste u Rovinju, tisuće skrivenih razglednica gledaju vas i vaš fotoaparat.
Prepoznajte ih  i uhvatite prije nego što vam pobjegnu.

Nagrada:  Canon EOS 650D

Nagrada: Canon EOS 650D

 

Auto iz snova, powered by FUJI

Spoj vrhunske tehnologije i vrhunskog turizma? Naravno! U gradu iz snova parkiran je i auto iz snova – Audi, subota 8. lipnja ispred hotela Adriatic od 11,00 sati… Napravite vrhunsku reklamnu fotografiju.

Nagrada:   FUJIFILM FINEPIX XS-1

Nagrada: FUJIFILM FINEPIX XS-1

 

Vaše fotografije možete poslati na e-mail: citaoci@refoto.co.rs ili na fotoizazov@refoto.co.rs i to u razdoblju od 7.06. do 16.06.2013. godine i glasati za po vama najbolju, putem ove Facebook aplikacije u periodu od 17.06. do 23.06.2013. Publika će svojim glasovima odabrati prvih 10 finalista u svakoj od navedenih kategorija, tako što će se gledati one fotografije koje imaju najveću prosječnu ocijenu (njih 10), dok će pobjednika proglasiti stručni žiri 27.06.2013.

Kako biste učestvovali u nekoj od kategorija potrebno je da nam mailom pošaljete do 5 fotografija po kategoriji uz obaveznu NAPOMENU za koju se od kategoriju prijavljujete, što ne isključuje da se možete prijavit za više njih. ČEKAMO VAS!

Žiri:

Milan Živković, glavni i odgovorni urednik časopisa ReFoto
Slobodan Vukadinović, osnivač časopisa ReFoto
Krešimir Pletikosa, majstor fotograf i predsjednik fotografske udruge Fotogard
Goran Matošević, voditelj programa obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri
Jelena Jelinić, Adobe PR i marketing manager

Više informacija u Rovinju potražite na Info pultu šatora ReFoto!
 

No comments yet.