ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Foto dani mladih 2012.

02.05.2012.

Zagreb, Zadar, Karlovac, Trogir, a sada i Rijeku te Veli Lošinj oduševile su fotografije srednjoškolaca. Izložba sa Foto dana mladih 2011. iz Kutine obišla je 6 gradova diljem Hrvatske, a ova u Velom Lošinju otvorila je Foto dane mladih 2012.!

Foto dani mladih 2012.

 

Dvadeset najboljih fotografa i modela iz cijele Hrvatske u subotnje poslijepodne 28.04. stiglo je u Veli Lošinj. Između više od 150 prijava žiriju nije bilo lako izabrati 20 najboljih pa se, neovisno o rezultatu, svi koji su stigli mogu ponositi svojim radom. U Velom Lošinju dočekale su ih fotografije s prošlih Foto dana mladih, potom predavanje o turističkoj fotografiji, a navečer i svečano otvorenje u Omladinskom hostelu Veli Lošinj.

Pedesetak mladih u subotnju večer okupilo se na terasi hostela i otvorilo Foto dane mladih 2012. Nastupi mladih glazbenika, projekcije filmova mladih filmaša, nešto priče te izložene fotografije obilježile su otvorenje. Na otvaranju su i stariji „pokleknuli“ te sa sigurnošću možemo reći da su bili zadovoljni što su podržali ovaj projekt. Direktorica Turističke zajednice Malog Lošinja, Đurđica Šiminčić, oduševljena atmosferom izjavila je „da je lijepo osjetiti tu pozitivnu energiju mladih“ te izrazila zadovoljstvo kako mladi ovako predano i uspješno stvaraju svoju umjetnost. Voditelj projekta, Filip Trezner, zahvalio je na potpori svim sponzorima, a posebno onima koju su se prijavili na Foto dane mladih te dodao kako bez ekipe sa kojom radi ovo ne bi bilo moguće!

Tijekom vikenda sudionici su se fotografirali, odradili 3 radionice, te su se upoznavali s prirodnom i kulturnom baštinom Velog Lošinja. U večernjim terminima u prostorijama hostela sudionici su gledali projekcije filmova s Lumiere film festivala.

Više o samoj manifestaciji na: http://www.fotodanimladih.com.hr/

Kako je bilo na foto danima mladih pogledajte na ovih nekoliko fotografija.

Foto dani mladih 2012. Foto dani mladih 2012. Foto dani mladih 2012. Foto dani mladih 2012.
Foto dani mladih 2012. Foto dani mladih 2012. Foto dani mladih 2012. Foto dani mladih 2012.

No comments yet.