ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Foto Ars Adrion – fotografska umjetnička kolonija održati će se tijekom ovog tjedna u Makarskoj i na Biokovu

08.04.2014.

I ove godine, u vremenu od 10. do 13. travnja 2014., održati će se fotografska umjetnička kolonija Foto Ars Adrion, i to na području Makarske i Biokova, pod pokroviteljstvom Javne ustanove PP Biokovo.

Foto Ars Adrion – fotografska umjetnička kolonija održati će se tijekom ovog tjedna u Makarskoj i na Biokovu
 
Ova već tradicionalna umjetnička kolonija, nastavak je prvih triju fotografskih umjetničkih kolonija održanih 2010., 2011. i 2012. u Erdutu, Baranji i Plitvičkim Jezerima pod nazivom Foto Ars Danubia i Foto Ars Japodija, čiji su idejni začetnici Romulić multimedia studio i Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut.

Zašto Foto Ars Adrion? Nakon uspješnih fotografskih kolonija nazvanih po najstarijim zapisanim nazivljima područja na kojima su se održavale prethodne uspješne umjetničke kolonije, došao je red da obilježimo još jedan dio naše prelijepe domovine, kao i njenih prirodnih ljepota na samo sebi svojstven umjetnički način koji gaje učesnici ovog prestižnog umjetničkog natjecanja. Biokovo (u najstarijim zapisima nazvan i Adrion) i njegove poznate prirodne ljepote biti će u žiži interesa ovogodišnjih učesnika.

Foto Ars umjetničke kolonije postale su tradicija u njegovanju izričaja vrhunske autorske fotografije i okupljanju poznatih imena hrvatske fotografije i filmskog stvaralaštva. Ova manifestacija susret je odabranih hrvatskih profesionalaca koji u par dana druženja zajednički pokušavaju prenijeti iskustva i ovjekovječiti lokalni krajolik, ljude i običaje, a ulogu domaćina preuzima jedan od njih samih.

Na ovogodišnjoj koloniji uz ugodno druženje, rad i međusobnu profesionalnu edukaciju nizati će se sljedeća poznata imena profesionalne i umjetničke fotografije i filmskog stvaralaštva:
Boris Bašić, Dubrovnik, www.brsbasic.com
Janko Belaj, Zagreb, www.belaj.com, www.fotozine.org
Matko Biljak, Split, www.slobodnadalmacija.hr
Saša Burić, Split, www.gloria.hr
Haris Čalkić – gost iz BiH, www.hariscalkic.com
Robert Ferenc, Osijek, www.romulic.com
Siniša Hančić, Zagreb, www.fotoreporteri.hr, www.pixsell.hr
Lidija Lolić, Split, www.lidija-photo.com/hr
Željko Lukunić, Zagreb, www.pixsell.hr
Zoran Osrečak, Zagreb, www.zockphoto.com
Danijel Pek, Zaprešić, www.antitalent.net
Saša Poldan, Rijeka, www.sasapoldan.com
Mario Romulić, Osijek, www.romulic.com
Damir Senčar, Zagreb, www.sencar.hr, www.hina.hr
Dražen Stojčić, Osijek, www.stojcic.com
Božo Vukičević, Split, www.otvorenomore.com, www.cropix.hr
Krešimir Žanetić, Makarska, www.zanetic.com
Maroje Žanetić, Dubrovnik, www.imdb.com/name/nm3793445

Tijek kolonije biti će popraćen medijskom pažnjom kao i dosadašnje „Foto Ars“ kolonije, a ulogu domaćina na Foto Ars Adrionu imati će poznati hrvatski fotograf Krešimir Žanetić i studio Duplo više uz pomoć SAK Extrem-a Makarska i dugogodišnjeg generalnog sponzora Canona, njegova ekskluzivnog lanca maloprodajnih dućana profesionalne fotografske i video opreme anigota.hr, te uz tehničku i stručnu pomoć regionalnog Canon CPS-a (jedinstvena profesionalna podrška Canon Professional Service).

Za uspješnost ovogodišnje Foto Ars Adrion kolonije uključila se je šira lokalna zajednica i ponosni sponzori: Hoteli Makarska, Zagrebačka pivovara, DMD Makarska, Vinarija Roso Kuna i Vino&Ino Šibenik. Posebni medijski pokrovitelji Foto Ars Adriona su index.hr, Makarska Kronika i Radio Makarska Rivijera.

Foto Ars Adrion započet će u Makarskoj, novinskom konferencijom i otvorenjem izložbe fotografija sa prošlih Foto Ars kolonija u četvrtak, u 20.00 u hotelu Meteor, koju će otvoriti g. Ivan Matić, partner manager iz Canon Hrvatska, domaćeg predstavnika generalnog sponzora događanja. Sljedećih dana učesnici će se družiti i stvarati svoje fotografske i video uradke u Makarskoj i na Biokovu, sve do završetka ovogodišnjeg druženja, u nedjelju, 13. travnja.

Tijekom trajanja Foto Ars Adrion, najavljen je i dolazak velikog broja lokalnih fotografskih stvaralaca koji će se tijekom boravka družiti sa kolegama, učesnicima kolonije.
 

No comments yet.