ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Flashmob – projekt 4. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

11.06.2012.

Organizatori 4. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida uspjeli su na jednom mjestu okupiti oko 150 fotografa i ljubitelja fotografije zahvaljujući akciji Flashmob, koja se održala 6. lipnja točno u 22:15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Flashmob - projekt 4. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Flashmob akciju osmislila je Boutique agencija Stožer s ciljem promoviranja fotografije i fotografa u Hrvatskoj te pružanja podrške jedinom međunarodnom festivalu fotografije u Hrvatskoj.

U šezdeset sekundi Trg bana Josipa Jelačića postao je svijetleći kutak koji je privlačio pozornost prisutnih ljudi, što je bila odlična prilika da sudionici Flashmoba ekspresije lica ovjekovječe fotoaparatima.

Fotografi koji su sudjelovali u projektu automatski su ušli u natječaj “Flashmob”, u kojem će se autori najboljih dokumentarnih fotografija nagraditi Sony Xperia mini mobilnim uređajem, 16. lipnja u 20:30 sati u kinu Europa.

4. Međunarodni festival fotografije Organ Vida održat će se u kinu Europa i Galeriji Karas od 15. do 17. lipnja, a na njemu će se predstaviti dokumentarni projekti jedanaest finalista iz osam zemalja:

Geir Moseid (Norveška), Stephen Kelly (Engleska), Sanja Knežević (Srbija), Christian Stejshal (Norveška), Marco Lachi (Italija), Mateusz Sarello (Poljska), Akshay Mahajan (Indija), Kirill Golovhenko (Njemačka), Alesandro Vecchi (Italija), Tommaso Protti (Italija) i Jean-Francois Hamelin (Kanada).

Finalne projekte odabrao je međunarodni žiri kojeg čine Filip Horvat (Hrvatska), Jeff Jacobson (SAD), Saša Kralj (Hrvatska), Matt Lutton (SAD) i Barbara Šarić (Hrvatska).

Festival će se neformalno otvoriti putopisnim predavanjem Siniše Glogoškog u 17 sati u kinu Europa, a formalno otvorenjem izložbe u Galeriji Karas s početkom u 20 sati.

Detaljan program možete saznati ovdje, a kako je bilo na Flashmobu možete pogledati u videu kojeg su producirali Style Jibbersi

Kako smo to mi vidjeli pogledajte u prilogu koji smo objavili prije par dana.

No comments yet.