ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Finalisti festivala Rovinj Photodays stižu u Zagreb

22.08.2014.

Nastavlja se dugogodišnja uspješna suradnja festivala Rovinj Photodays i Muzeja za umjetnost i obrt. Od 1. do 21.rujna 2014. zagrebačka publika imat će priliku razgledati izložbu finalista – ukupno 200 radova izložit će 21 autor

Finalisti festivala Rovinj Photodays stižu u Zagreb
 
Godišnji natječaj koji je u proteklih 6 godina pratio hrvatsku suvremenu fotografiju od ovogodišnjeg izdanja festivala otvoren je za cjelokupnu suvremenu fotografsku scenu. Ta značajna novost ovogodišnjeg festivala istaknuta je nazivom 1st International Competition of Contemporary Photography – 7th Rovinj Photodays, 2014. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je više od 10,350 fotografija, od čega više od 4000 u kategoriji umjetničkog koncepta. Radove je prijavilo sedamstotinjak autora iz 30 država.

Igor Sitar

Igor Sitar

Čak četvero hrvatskih autora našlo se među pobjednicima: Mario Topić, Igor Sitar, Suzana Holtgrave i Đani Celija odabrani su među sedamsto prijavljenih kandidata iz cijeloga svijeta. Svaki u svojoj kategoriji, od ukupno sedam, osvojili su velike pohvale glavnog selektora, američkog fotografskog gurua i jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za fotografiju, Todea Papageorgea.

Mario Topić

Mario Topić

Izložbu fotografija finalista koje postaju dio vrijednog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt možete razgledati do 21. rujna.

Olga Lakhtyuk

Olga Lakhtyuk

No comments yet.