ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Filmovi o fotografiji i umjetnosti

11.10.2011.

U povodu Dana grada Samobora u subotu, 15. listopada 2011., od 11 do 17 sati u Foto Galeriji Lang, Langova 15, Samobor, možete uživati u filmovima o fotografijama i umjetnosti.
.
Filmovi o fotografiji i umjetnosti
.
Svoju devetu jesenju sezonu Foto Galerija Lang započinje na neobičan način. Prvo,započinjemo je u Rigi, glavnom gradu daleke baltičke zemlje Latvije, izložbom Sandre Vitaljić „Neplodna tla“. Do ove izložbe došlo je suradnjom Foto Galerije Lang i FotoMuzeja u Rigi, a uz punu podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Stockholmu te uz pomoć samoborske FOTOKEMIKE i zagrebačkog DALEKOVODA. Drugo, u vlastitom prostoru započinjemo ne s fotografijom već sa cjelodnevnim filmskim programom. To je naš doprinos obilježavanju Dana grada Samobora i podsjetnik da još uvijek (unatoč krizi i drugim nepovoljim okolnostima) nastavljamo naš rad i ostvarujemo kvaltetan program.
.
Na programu:
Andre Kertesz, Tina Modotti, Henri Cartier Bresson, Avantura fotografske umjetnosti, Bauhaus, Triadski Balet, Marina Abramović, Mimara Revisited, DaDa-Cinema, Magija Caldera, Muzej Jurske tehnologije
.
Kad se uzme da je Foto Galerija Lang tijekom devet godina djelovanja ostvarila 103 izložbe u Samoboru, Hrvatskoj i u svijetu, tada taj podatak ima izuzetan značaj. Ne treba ovdje gubiti vrijeme i prostor u nabrajanju uspjeha, već s uvjerljivim kredibilitetom i argumentima zavidne kvalitete učiniti sve kako bi Foto Galerija Lang u ovom kriznom razdoblju ne samo opstala, već i unaprijedila dosadašnje djelovanje.
.
Video Arhiv sakupljen u Foto Galeriji Lang, jezgra je budućeg atraktivnog kulturnog i edukativnog programa, koji bi po svojim osobinama zajedno s zbirkom fotografija i bogatom stručnom bibliotekom, mogao biti jedinstven i prvi u Hrvatskoj. To dakako nije specijalizirana muzejska kolekcija, arhiv dokumentarnih fotografija ili zbirka amaterskog fotokluba. To je realna osnova živog i dinamičnog Centra za kulturu i fotografsku umjetnost u prostorima nekadašnjih ZET-garaža, i na posve određen način ostavština za budućnost gradu Samoboru kojemu je strateški cilj kultura, a na korist svih naših građana i generacija koja dolaze.
.

No comments yet.