ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Euro Rotelli – the body the soul

17.05.2012.

U sklopu 29. Tjedna suvremenog plesa talijanski fotograf Euro Rotelli izlaže u muzeju Mimara (Trg Franklina Roosvelta 5, Zagreb). Izložba ‘the body the soul’ bit će otvorena u ponedjeljak 21. svibnja u 18 sati, a može ju se pogledati do 6. lipnja 2012.

Euro Rotelli - the body the soul

Euro Rotelli je rođen u Toscani, no obitelj mu se preselila u Friuli još dok je bio dijete. Oduvijek je osjećao potrebu da izrazi svoje osjećaje; prvo se počeo baviti sa slikarstvom, a kasnije je otkrio fotografiju. S vremenom je prema fotografiji razvio takvu strast da mu ona danas ne predstavlja samo svakodnevni posao, već se kroz nju i umjetnički izražava. Posvetio se istraživanju novih tehnika i pristupa u fotografiji što ga dovodi do Polaroid tehnike. Polaroid mu je omogućo da u potpunosti izrazi svoje osjećaje te da interpretira stvarnost kako ju on vidi. Ova mu tehnika dopušta da intervenira na površini fotografije upravo kako njemu odgovara tako da su rezultirajuće fotografije uvijek drugačije i originalne. Posebno mu je draga tema ljudi i njihovih ekspresija, stoga godinama fotografira portrete umjetnika i poznatih osoba. Rad Eura Rotellija objavljen je u brojnim časopisima. Izlagao je diljem Italije i izvan nje.

Za svoj je rad višestruko nagrađivan, a kritike ga stalno hvale. Njegove fotografije nalaze se i u privatnim i u javnim zbirkama kao i u umjetničkim galerijama.

www.eurorotelli.com

No comments yet.