ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ekipa Fotogarda vratila se sa Rovinj Photodaysa

08.05.2014.

Dodijeljene nagrade pobjednicima Rovinj Photodaysa. U prepunoj dvorani hotela Lone, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja, službeno je završio program najvećeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodaysa.

Dodijeljene nagrade pobjednicima Rovinj Photodaysa
 
Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a među pobjednicima su i četiri autora iz Hrvatske, čijim radom je posebno bio oduševljen glavni selektor, ugledni američki fotograf Tod Papageorge. Mario Topić, Igor Sitar, Suzana Holtgrave i Đani Celija odabrani su među sedamsto prijavljenih kandidata iz cijeloga svijeta, a njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.

Ovaj putujući postav bit će prikazan i u drugim hrvatskim gradovima, poput Pule, Rijeke i Zagreba, ali i institucijama te festivalima diljem Europe. Na ovaj način želi se osnažiti suvremena fotografska scena u cijeloj regiji, a autorima se pruža kvalitetna platforma za prezentaciju umjetničkog rada široj javnosti te međunarodnoj fotografskoj zajednici.

Nekoliko članova udruge Fotogard također je bilo u Rovinju za vrijeme Photodaysa, gdje smo uživali na brojnim izložbama, predavanjima i radionicama, te smo se družili sa ostalim gostima i lijepo zabavljali na svečanoj dodjeli nagrada u hotelu Lone. Kako nam je bilo pogledajte u slijedećem prilogu:

 
Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Sljedeći natječaj bit će raspisan najkasnije u siječnju iduće godine.
Ekipa Fotogarda vratila se sa Rovinj Photodaysa
 
Ekipa Fotogarda vratila se sa Rovinj Photodaysa
 
A mi se vidimo i slijedeće godine u Rovinju.
 

No comments yet.