ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Drugi Foto Meetup

22.09.2014.

Pozivamo vas na drugi po redu Foto Meetup u organizaciji modne zajednice Nova Lica i fotografske udruge Fotogard koji će se održati u srijedu, 24. rujna 2014. od 18:30 u Zagreb Eye vidikovcu na 16. katu zagrebačkog nebodera.

Održan prvi Foto Meetup u Zagrebu
 
Gost predavač ovog Foto Meetupa biti će g. Davor Horvat iz Studija B-Nula.

O predavanju:
Što je to boja, odakle dolazi, kako ju što bolje razumjeti te kako ovladati istom, pitanja su na koja odgovore možete dobiti u predavanju “O svjetlu, o boji, o kontroliranju boje”.
Osim upoznavanja sa fundamentalnim filozofskim, fizikalnim i likovnim pojmovima te karakteristikama boja, predavanje se bavi i problematikom boje u digitalnom mediju, te pomaže bolje shvatiti kako ispravno baratati bojom i potpuno ovladati obadom kolor fotografija, te izbjeći uobičajene greške prilikom manipulacije digitalnom bojom, a sve to objašnjavajući pojmove poput: 8 i 16 bitne dubine boja, colorspace-a (gamut boja), .icc profila, kalibracije, konverzija i proofinga boja te samih procesa koji se odvijaju tijekom istih.
Zato unaprijedite svoje znanje ili se jednostavno podsjetite o svemu što ste uvijek htjeli znati o bojama!

O predavaču:

Davor Horvat   Davor Horvat rođen je u Zagrebu 1980. godine gdje je završio i odjel za fotografski dizajn na srednjoj Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn. Trenutno radi u Studiju B-Nula kao fotografski dizajner i master printer, gdje surađuje sa renomiranim domaćim i inozemnim autorima.
Nakon godina rada i tehničkog usavršavanja jedan je od vodećih stručnjaka u području color managementa, digitalnog photo i fine-art ispisa, kao i same fotografije, fotografske produkcije, post-produkcije i Adobe Photoshopa.
Čest je gost predavač na brojnim predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Ukoliko želite doći, potrebno se prijaviti kako biste imali osiguran besplatni ulaz.

—————————————————————————-

Nova Lica djeluju od 2012. godine i broje više od 3000 članova te smo kroz dosadašnje iskustvo imali prilike surađivati s brojnim fotografima vrijednim divljenja u različitim stadijima razvoja njihove karijere. Jednako tako susreli smo se i s brojnim fotografskim pitanjima te izazovima s kojima se suočavaju pri izradi i isporuci svojih proizvoda i usluga.

Fotografska udruga Fotogard djeluje od 2010. godine sa ciljem edukacije svojih članova putem tematskih radionica, organiziranjem samostalnih i zajedničkih izložbi, predstavljanjem fotografa, prezentacijom fotografske opreme, organiziranjem fotografskih druženja i općenito promicanjem kulture vezane uz fotografiju.

Nova Lica i Fotogard oslanjaju se na inicijativu svojih članova i zalažu za dijeljene znanja u svrhu rasta i napretka. Dođite na Meetup razgovarati o najnovijoj opremi, dođite izmjenjivati savjete i tehnike, dijeliti svoje fotografije te dobra i loša iskustva iz prakse – i pritom se dobro zabavite!

No comments yet.