ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Dražen Gjurić – d.etalj

26.02.2012.

Pozivamo vas u ponedjeljak 27.02. u galeriju IPC u Sarajevu na otvorenje izložbe fotografija Dražena Gjurića – d.etalj u sklopu Sarajevske zime 2012. Početak svečanosti je u 19 sati.

Fotografije iz ciklusa d.etalj nude slobodu interpretacije. Dražen na jedan osebujan i potpuniji način doživljava svakodnevicu i u toj kreativnoj dimenziji ništa mu ne ograničava slobodu. Motive zabilježene u svom okruženju ili na putovanjima, potpuno oslobađa sadržaja, a formu ističe koristeći se kompozicijom.

Mijenjajući kut gledanja na stvari oko sebe, izdvaja samo detalj promatranih predmeta, zaustavljajući u vremenu ono što „običnom“ pogledu promakne. Fokusirani objekt postaje glavni kompozicijski i tematski nositelj fotografije. Izdvojeni detalji su postali zanimljivi svojom formom oslobođenom od sadržaja, te je njihova struktura, tekstura i kompozicija fotografiji dala drugačiji smisao.

Promatrač je pozvan doživjeti stvarnost ponovo, na drugi način. Na fotografijama je istaknuta tekstura, krhkost površine, igra svjetla ili sjena, što im daje karakteristike lepršavosti i poetičnosti. Osjeća se emotivna vezanost za promatrano. Vraćeni smo u jedan pomalo zaboravljen svijet, sa masovnog na intimno, na ljepotu malih stvari, drugačije percepcije, fotografsku tišinu i meditativnost. Fotografije nas direktno dotiču, nameće svoju jedinstvenu iluziju, pomiću granice i proširuju horizont..

No comments yet.