ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Dražan Mimica – Mjesec na istoku

27.06.2012.

U četvrtak 28. lipnja u 20.00 h, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena izložba fotografija poznatog omiškog pustolova, speleologa, planinara, ronioca i nagrađivanog fotografa Dražana Mimice pod nazivom Mjesec na istoku.

Dražan Mimica - Mjesec na istoku

Izložba će biti otvorena do 15. srpnja 2012.

DRAŽAN MIMICA

Rođen je 1959.g. u Splitu gdje je pohađao školu i diplomirao na Građevinskom fakultetu. Živi i radi u Omišu. Sretno oženjen i otac dviju prekrasnih cura. Suvlasnik i direktor građevinske tvrtke u Omišu.

Osim fotografije bavio se i bavi se raznim hobijima. Speleologija, planinarenje, ronjenje, putovanja, biciklizam, jedrenje.
Fotografija je oduvijek prisutna u svim njegovim aktivnostima, a naročito od momenta kada je digitalni fotoaparat stavio na stativ i ekspoziciju na 15 sekundi. Ispred njega se pojavio novi svijet i pogled u ono što njegovo oko u vječnom mraku podzemlja nije moglo vidjeti.

Sudjelovao je na brojnim ekspedicijama i putovanjima:
-1987.g. speleološka ekspedicija u Kinu
-1999.g. speleološka ekspedicija u Meksiko.
-2002.g. speleološka ekspedicija u Argentinu
-2003.g. speleološka ekspedicija u Albaniju
-2005.g. uspon na Kilimanjaro (5895m) u Tanzaniji
-2006.g. uspon do baznog kampa Mont Everest (5400m) u Nepalu
-2007.g. uspon na Pico Aneto vrh Pirineja (3500m)
-2010.g. uspon na Elbrus na Kavkazu. (5300m)
Proputovao Peru, sjevernu Ameriku, Keniju i Tanzaniju, Evropu.
Jedrio po Mediteranu.

Na svojim brojnim putovanjima i ekspedicijama voli zaviriti kroz objektiv fotoaparata i sačuvati lijepe trenutke kako bi ih kasnije približio Vama.

Dražan Mimica - Mjesec na istoku Dražan Mimica - Mjesec na istoku Dražan Mimica - Mjesec na istoku Dražan Mimica - Mjesec na istoku
Dražan Mimica - Mjesec na istoku Dražan Mimica - Mjesec na istoku Dražan Mimica - Mjesec na istoku Dražan Mimica - Mjesec na istoku

No comments yet.