ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Direktor fotografije Branko Linta nagrađen na festivalu u Aleksandriji

23.09.2010.

Dugometražni igrani film ‘Crnci’, redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića, prikazan je u natjecateljskom programu upravo završenog 26. međunarodnog filmskog festivala mediteranskih zemalja u Aleksandriji. Međunarodni žiri festivala nagradio je direktora fotografije filma Branka Lintu nagradom Best Artistic Achievement, prepoznavši njegov rad kao izuzetan doprinos filmu.
.
Direktor fotografije Branko Linta nagrađen na festivalu u Aleksandriji
.
Branko Linta diplomirao je studij filmskog i televizijskog snimanja na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, a dugogodišnji je suradnik i direktor fotografije na filmovima Dalibora Matanića (‘Blagajnica hoće ići na more’, ‘Suša’, ‘Fine mrtve djevojke’, ‘100 minuta Slave’, ‘Volim te’, ‘Kino Lika’, ‘Tulum’). Kao direktor fotografije radio je i na filmu Arsena A. Ostojića ‘Ničiji sin’ i na nizu televizijskih i dokumentarnih filmova. Za film ‘Volim te’ nagrađen je 2006. godine Zlatnom arenom za najbolju kameru.
.
‘Crncima’ je ovo dvanaesta nagrada u posljednjih godinu dana, a nedavno su izabrani i za hrvatskog predstavnika u selekcijskom procesu Američke filmske akademije za nagradu Oscar u kategoriji ‘Najbolji strani film’.
.
‘Crnci’ su nastali u produkciji zagrebačke Kinorame i Hrvatske radiotelevizije. Film je nedavno izašao i na domaćem DVD tržištu u distribuciji Continental filma.
.
Izvor: www.havc.hr
.

Oznake:

No comments yet.