ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Dijalog Mare Milin & Borislava Božića

20.03.2010.

Ciklus ‘Dijalog’ u Galeriji Juraj Klović u Rijeci predstavlja izložbu ‘Ljepotica dana i Metroseksualac’ Mare Milin i Borislava Božića. Izložba se održava od 19. do 26. ožujka, a otvorenje je bilo u petak u 12 sati.

.
dijalog
.
vrijeme: 19.3.2010. – 26.3.2010.12,00
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, M. Gupca 4a
organizator: HDLUR
.
.
‘Dijalog’ je izložbeni projekt sastavljen od uzastopnih tjednih izložbi postavljenih u Galeriji Juraj Klović. Održava se već devet godina za redom. Odabrani autori članovi HDLU Rijeka biraju suputnika ili suparnika iz drugih sredina koji im svojim umjetničkim izrazom korespondira stvarajući na taj način sklad ili sraz umjetničkog dijaloga.
.
Koncept ovog izložbenog serijala je ‘razgovor’ ili ‘šutnja’, komunikacija ili sukob likovnog ‘izričaja’ dvoje autora. Živim ritmom smjenjuju se izložbe oslobođene konvencionalnih sprega – klasičnih otvaranja, sjajnih kataloga, uvriježenog protokola. To je prilika za upoznavanje autora iz drugih sredina s drugačijim likovnim rukopisima.  Dijalog se spontano odvija između dvoje autora, njihovih umjetničkih djela, njih samih i likovne publike
.
Mare Milin rođena je u Zadru 1973. Apsolventica studija produkt dizajna u Zagrebu. Vrsna hrvatska fotografkinja. Koncept izložbe reagira na sociološke aspekt društva, ironizirajući zbilju. Mare Milin izlaže ciklus radova pod nazivom ‘Ljepotica dana’ u kojima portretira sebe u situacijama koje nisu uobičajene i podložne fotografiji. Bilježeći trenutke buđenja, umora, neuredne šminke ona potencira svoj stav prema uvriježenoj ljepoti i načinu doživljaja osoba koja nam se nudi u svakodnevnom životu.
.
Borislav Božić rođen je 1956. u Prnjavoru. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafika. Borislav Božić dokumentira proces svoje preobrazbe u fotografijama ciklusa ‘Ka metroseksualcu’. Promjena se odvija kroz tri faze: kontemplacija, transformacija i život. Dokumentirajući promjene kroz koje prolazi putem raznih tretmana; odlasci u teretanu, modna savjetovanja, frizerski i kozmetički saloni. solarij, podvrgavajući svoje tijelo estetskom kirurgu i body paintingu umjetnik propituje vrijednosti i odnose među ljudima.
.

Mare Milin iz ciklusa Ljepotica dana Borislav Božić iz ciklusa Ka metroseksualcu

No comments yet.