ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Deveta ‘splitska.tiramola’ u Fotoklubu Split do kraja godine

12.12.2014.

Tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih neafirmiranih autora “splitska.tiramola” otvara se u petak 12. prosinca u 20h u Galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici po deveti put, a moći će se razgledati sve do kraja godine.

Deveta 'splitska.tiramola' u Fotoklubu Split do kraja godine
 
Organizatoru izložbe, Udruzi za promociju kulture mladih “Splitski portal”, na raspisani natječaj i ovog puta odazvalo se preko 100 autora mlađih od 30 godina koji se fotografijom bave amaterski ili poluprofesionalno, a upravo u “splitskoj.tiramoli” vide priliku za promocijom svog talenta. Tema izložbe je kao i dosadašnjih godina bila slobodna, a jedini uvjet za prijavu je da su fotografije nastale u Splitu.

Postav ovogodišnje izložbe birao je splitski fotograf sa zagrebačkom adresom Stipe Marinović, koji je bio prvi fotoreporter volonter još 2004. godine kada je prije punog desetljeća Splitski portal pokrenut.

Deveta 'splitska.tiramola' - Frano Jerkan Deveta 'splitska.tiramola' - Karlo Lozo Deveta 'splitska.tiramola' - Marin Gudelj Deveta 'splitska.tiramola' - Martina Vuković

 
Prijašnjih godina izloženo je bilo i nekoliko fotografija snimljenih mobitelom, a zanimljivost ove godine je da je po prvi put jednoj od odabranih 90 fotografija autor stranac koji je Split fotografirao tijekom godišnjeg odmora.

Nakon otvaranja izložbe, proslava se seli na Rivu, gdje “Splitski portal” povodom svog desetog rođendan časti Splićane i njihove goste velikim koncertom Natali Dizdar.

Posebnost ovogodišnje „splitske.tiramole“ je i to što će se većina fotografija moći kupiti samo dan nakon otvaranja izložbe i to na humanitarnom buvljaku udruge „MoSt“ ispred HNK.

No comments yet.