ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Deniz Ural – VIRTUAL REALITY

26.11.2015.

Pozivamo Vas na otvorenje prve samostalne izložbe fotografija turske autorice Deniz Ural pod nazivom “VIRTUAL REALITY”, koje će se održati u petak 27. studenog 2015. u 19 sati u caffe baru LP, F. Račkoga 11, u Zagrebu.

Deniz Ural - VIRTUAL REALITY
 
Autorica kroz četiri cjeline propituje način prikaza različitih raspoloženja i mentalnih stanja određenih trenutaka. Stanja uma su u perceptivnom smislu virtualna, jer ne postoje u fizičkom obliku, pa ipak ta mentalna stanja i raspoloženja oblikuju naše živote. Drugo pitanje koje zaokuplja autoricu je proces transformacije iz jednog takvog stanja u drugo: ljudi se u tom smislu često kreću uobičajenom kružnom putanjom. Možemo li promjenom obrasca na koji doživljavamo svijet oko sebe zakoračiti u novo mentalno stanje i postići preporođenje?

Tijekom deset godina, koliko se bavi fotografijom, autorica je počela doživljavati fotoaparat manje važnim čimbenikom u procesu nastanka fotografija. Važniji joj je odnos prema procesu stvaranja: opušteniji, s dozom humora i znatiželje pri čemu slijedi nova iskustva kako bi potakla razvoj vlastite fotografske vizije. Autorica stoga kontinuirano preispituje kreativni pristup fotografskom radu.

Deniz Ural dolazi iz Istanbula u Turskoj, iz kojeg se 2011. godine preselila u Zagreb gdje trenutno živi i radi.

Fotografije se mogu pogledati do 17. prosinca 2015. godine. Organizator izložbe je Udruga Fijaker.

No comments yet.