ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Davor Žerjav – Promišljati fotografski

28.10.2011.

Prvijenac u Edukativnoj biblioteci Fotokluba Čakovec autora Davora Žerjava knjiga je o fotografiji kojoj je cilj obrazovati široku publiku bez nepotrebnog zavaravanja čitateljstva da u fotografiji postoje prečaci i da se fotografija može naučiti u par poteza. Autor je sadržajem obuhvatio tehničke, tehnološke, praktične, povijesne, likovne, estetske, psihološke i filozofske aspekte fotografije u suvremenome svijetu pišući razumljivim i jednostavnim jezikom.
.
Davor Žerjav - promišljati fotografski
.

O autoru:
Davor Žerjav rođen je 1977. u Čakovcu. Po struci je učltelj i radi u osnovnoj školi. Fotografija ga prati od rane mladosti i vrernena klasične filmske fotografije koju mu je prlbližio njegov otac. Prvi su mu fotografski pokušaji nastali na malofarmatnoj Praktici koja je poslužila za prvo fotografsko promišljanje i svladavanje odnosa otvora blende i brzine zatvarača prema zakonima stare škole folografiranja. S pojavom digitalne tehnologije ozbiljnije se posvećuje fotografiji. U školi osniva foto grupu u kojoj fotografskoj umjetnosti poučava osnovnoškolce od 5. do 8. razreda. Ubrzo se priključuje Fotoklubu Čakovec i postaje njegov aktIvnl član. U totografiji, koko sam kaže, ne privlače ga megapikseli, najnovlja fotografska modo i tehnološki gadgeti već autorska osobnost fotografa, fotografske ideje, vizualne vrijednosti fotografske slike, estetika fotografije, originalnost i maštovitost. Voli portretnu fotografiju i noćne motive koji prema njegovorn mišljenju daju mnogo prostora za fotografsko izražavanje.
.
O nakladniku:
Fotoklub Čakovec osnovan je u prosincu 2007. godlne. Najvožniji mu je cilj promocija fotografske umjetnosti, alii razvitak i unapređenje fotografije kao tehničke i umjetničke discipline. Članovi kluba populariziraju analognu i digitalnu fotografiju, organiziraju edukativne radionice, fotonatječaje, izložbe te međunarodna fotografska druženja. lzradili su vlastili laboratorij za izradu cmo-bijelih fotografija. Udruga djeluje na području cijele Međimurske županije, a sjedište joj je u Čakovcu. Trenutno broji tridesetak članova. Većini članova fotograflja i fotografiranje je hobi, dok se nekollcIna njome bavi profesionalno. Klub trenutno djeluje preko Internetske stranIce (www.fotoklub-cakovec.hr) na kojoj članovl objavljuju svoje materijale te raspravljaju na forumu kojl je tematski vezan uz fotografiju. Jedan od najvažnijih segmenata djelovanja Kluba jest fotografska edukacija članstva i šire javnosti. Knjiga koju držite u ruci prvijenac je Edukativne biblioteke Fotokluba Čakovec koja je pokrenuta upravo s namjerorn širenja fotografskog znanja i umijeća članova Kluba.
.
Knjiga se može naručiti na sljedećoj adresi:
http://fotoklub-cakovec.hr/wp/promisljati-fotografski
više informacija na info@fotoklub-cakovec.hr
.

No comments yet.