ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Davor Hrvoj – Portreti jazz umjetnika

28.07.2011.

Izložba fotografija Davora Hrvoja ‘Portreti jazz umjetnika’ otvara se u subotu, 30. srpnja, u 20 sati, u Foto galeriji Siscia obscura, Sisak. radovi se mogu razgledati do 14. kolovoza.
.
Davor Hrvoj - Portreti jazz umjetnika
.
Davor Hrvoj, glazbeni kritičar, novinar i fotograf, neumorni je kroničar jazz zbivanja u Hrvatskoj i inozemstvu koji već trideset godina perom i kamerom jazz održava prisutnim u našim medijima. Fotografije izložene na ovoj izložbi predstavljaju njegov osobni izbor portreta jazz umjetnika koje je snimio na europskim pozornicama u zadnja tri desetljeća. Među četrdesetak izloženih naći će se i 22 nove fotografije koje će prvi put biti prikazane javnosti.
.
Davor Hrvoj (Zagreb, 1960.) slobodni je novinar i stalni član Hrvatskog novinarskog društva, Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog društva skladatelja. Novinarstvom se počeo baviti sredinom osamdesetih, prvo na radiju, a zatim i u časopisima. Od 1998. je novinar i voditelj emisije Vrijeme je za jazz Hrvatske televizije. Urednik je Hrvatskog jazz potrala i web stranice Hrvatskog društva skladatelja te član međunarodnog žirija za dodjelu Europske jazz nagrade (European Jazz Prize).
.
Kao autor fotografija ‘Portreti jazz umjetnika’ – sudjelovao je na kolektivnim izložbama u Zagrebu, a samostalno je izlagao u Zagrebu, Varaždinu, Zadru, Osijeku,Rijeci,Slunju, Sisku, Poreču i Rovinju. Objavio je tri knjige razgovora s jazz glazbenicima – ‘Jazz’ (2001.), ‘Jazz Connections’ (2010.) i ‘Jazz Vibrations’ (2011.). Živi i radi u Zagrebu.
.

No comments yet.