ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Daniel Kalfon – Between memories and projections

15.10.2013.

U srijedu 16. listopada u 20.00h, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se konceptualna izložba mladog francuskog autora Daniela Kalfona pod nazivom ‘Between memories and projections’.

Daniel Kalfon - Between memories and projections
 
Izložba će biti otvorena do 24. listopada 2013.

Životopis autora:
Rođen u Parizu, 1988. Godine 2008. upisuje Akademiju za primjenjenu fotografiju u Grazu, koju završava kao laureat godišnje nagrade. Nakon završene Akademije upisuje dvogodišnju Tehničku školu fotografije u Parizu. U istom periodu (2009-2011) radi kao fotograf za Conseil régional d’Ile-de-France, pri Odjelu za kulturnu baštinu. 2011. upisuje studij sociologije, te istovremeno radi kao odgajatelj u nekoliko škola u okolici Pariza, koristeći fotografiju i tehnike analogne fotografije kao metodu i sredstvo u nastavnom programu.

Početkom 2012. pet mjeseci boravi i radi u Australiji. Radio je i na fotografskom i filmskom projektu u sjevernoj Africi (Magreb). Trenutno planira nastavak profesionalne i umjetničke karijere u Berlinu.

Sredstvo njegovog umjetničkog izričaja je fotografija, prvenstveno analogna, te film.
Trenutno, u suradnji sa drugim umjetnicima, istražuje temu gender (rod).
Seksualni identitet, kao i identitet općenito tj. njegova sociološka uvjetovanost, su predmeti njegovog istraživanja u fotografiji.

Izložbe:
2010 Akademija, Graz, samostalna izložba dobitnika godišnje nagrade
2009 DIA-CLIP prezentacija, Stadtpark, Graz
Akademija, Graz, grupna izložba
EXIT 11, Akademija, Graz, grupna izložba

No comments yet.