ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Đani Celia – Ispod

30.12.2010.

U Galeriji Makina u Puli otvorena je izložba fotografija Đanija Celije, pod nazivom ‘Ispod’. Radovi se mogu razgledati do 27. siječnja 2011. godine.
.
Đani Celia – Ispod
.
vrijeme: 28.12.2010. – 27.1.2011.
mjesto: Pula; Galerija Makina
organizator: Galerija Makina
.
‘Nerijetko ljudi poistovjećuju osobu i njihovo djelo. Pogotovo kad ono zadovolji njihovu potrebu da ‘oko vidi’,istovremeno donose i priču iza vida. U toj sinergiji susrećemo se sa umjetnikom Đanijem Celijom i njegovim novim postavom fotografija ‘Ispod’, vanjski znak potrebe autora predočiti ce nam svoja originalna nadahnuća, suvremenost u mediju u kojem stvara i virtuoznom poigravanju zadanom temom.
.
Nemalom fundusu fotografskih umjetničkih djela, Celija pridodaje i prirodno stapa u kontinuum i ovaj postav, kao dio organizma koji već više godina opstaje obilježen prepoznatljivim i impresivnim autorskim potpisom. Neprijeporna je konstanta likovnosti i njena kvaliteta, znak kojim komunicira unutar vlastitosti i razotkrivajućim umjetničkim kodom kojeg plasira prema van, konzumentu svog artefakta. Pred nama je niz fotografija isplivanih na površinu finalizacije iz fluida imaginativne i meke fabule, koja tek u bljeskovima raslojava narativnu potku i bilježe duhovno nadahnuće autora u svojevrsnom slide-showu.
.
Prva impresija kojoj se možemo oteti, jest da Celija manire, izvor umjetničke realizacije koji ne podliježe većoj stilskoj promjeni tj. crno-bijeli dijalog boja, artistički doveden u nove okolnosti i zaživljen, uronjen u ambijentalni prostor koji svjetlom oslobađa priču. Svjetlo. Voda…’

.
Nena Kovačević Blašković

No comments yet.