ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Damir Matijević – ZIDOVI, PODOVI, STUPOVI, SVODOVI…

27.09.2013.

U utorak, 1.listopada u Foto galeriji Siscia Obscura u Sisku je otvorena izložba “Zidovi, podovi, stupovi, svodovi…” zagrebačkog autora Damira Matijevića. Matijević je predstavnik klasične analogne crno bijele fotografije koja kako on kaže “promatraču ostavlja veću slobodu da sam stvori svoju interpretaciju fotografija i emocija u njoj.”

Damir Matijević - ZIDOVI, PODOVI, STUPOVI, SVODOVI...
 
Autor naizgled od svakodnevnog prizora koristeći svjetlo i linije čini pravu kompoziciju, ukazujući nam na to koliko je vrstan promatrač i kako zapaža detalje iz kojih se rodi jedna izvrsna fotografija potom i izložba izvrsnih fotografija. “Privlače me mjesta gdje je vrijeme ostavilo tragove, ali isto tako nastojim prikazati svakidašnje mjesto kao da ga prvi puta vidim.”

Fotografije zabilježene analognim fotoaparatom, u zastarjeloj i pomalo zaboravljenoj tehnici kojom se danas se služe zaista samo oni najhrabriji i istinski znalci poput Damira Matijevića.
Na otvorenju izložbe, uz sisačke zaljubljenike u fotografiju, prisustvovali su članovi fotografske grupe analogne fotografije “Kadar 36”, Stanko Abadžić, Max Juhasz i Mario Rozić.

Radno vrijeme Foto galerije Siscia Obscura je radnim danom od 9.00 do 20.00 i subotom od 10.00 do 13.00 sati.

Dođite i uživajte u ugodnom fotografskom okruženju!

Izložbu možete razgledati do 1. studenog 2013.

No comments yet.