ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Damir Matijević – Zagreb noću

13.01.2016.

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe fotografija Damira Matijevića pod nazivom “Zagreb noću”. Otvorenje će se održati 15.1.2016. u 19h u Galeriji Razvid u Zaprešiću.

Damir Matijević - Zagreb noću
 
“Noću su, dakako, sve mačke crne, ali i svi predmeti, svi ambijenti, sve pojave dobrim su dijelom prekrivene mrakom i izgledaju ujednačenije, neutralnije, monotonije negoli pod dnevnom sunčevom rasvjetom. Ali noćni izvori svjetlosti, zauzvrat, pristrano se okupljaju i iz tame izvlače samo određene dijelove i pojedinačne oblike, stvarajući tako novu hijerarhiju značenja i važnosti osvijetljene stvari. A noćni prolaznik potom bira objekte koji ga više privlače i zanimaju, a ako je pritom i fotograf, snima i kadrira one prizore i situacije u kojima se dijalog svjetlosti i tame pokazuje znakovitim, gdje se iz dubine, čak bezdana, mraka, pomaljaju tragovi prema kojima ne možemo ostati ravnodušni.”

Tonko Maroević

Damir Matijević rođen je u Offenbachu a. M. (Njemačka) 1970. godine. Nakon završene srednje škole COUO “Ruđer Bošković“i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, počinje raditi u “Končaru“ – Sklopna postrojenja, u tehničkom uredu kao konstruktor, gdje radi i danas. Umjetničkom fotografijom bavi se više od dvadeset godina, a 2013. godine postaje i član Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu. Izlagao je do sada na dvije samostalne i više skupnih izložbi, a radovi su mu objavljeni u više stranih fotografskih časopisa. Živi i radi u Zagrebu.

No comments yet.