ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Damir Fabijanić – Profesionalna fotografija za svakog

25.03.2011.

Pozivamo Vas na predavanje fotografa Damira Fabijanića pod nazivom ‘Profesionalna fotografija za svakog’, koje će se održati u Likovnom centru Rupčić, Rimska 8, Sisak, 29. ožujka 2011. u 19,30 sati.
.
Damir Fabijanić - Profesionalna fotografija za svakog
.
Tematski fokus predavanja je definiranje profesionalne fotografije unutar područja fotografske struke i šireg društvenog konteksta, s akcentom na nedostatak profesionalnih kriterija i neprimjerenu društvenu valortizaciju fotografije.
.
Damir Fabijanić je rođen 17. listopada 1955. u Zagrebu. Fotografijom se bavi aktivno od 1973.g., a od 1987. godine ima status samostalnog umjetnika.
.
U početku profesionalne karijere bio je specijaliziran za arhitektonsku i pejzažnu fotografiju, a danas je jednako prisutan u najrazličitijim fotografskim projektima i temama.
Stalni je suradnik specijaliziranih institucija, domaćih i stranih časopisa, autor kataloga i monografija. Sudionik brojnih grupnih i samostalnih izložbi, u Hrvatskoj i u inozemstvu.
Od 1989.g. počinje kontinuirano fotografski pratiti Dubrovnik, grad i okolicu. Autor je koncepcije i fotografija u značajnom projektu “DUBROVNIK…”, izložbe i istoimene knjige koja prikazuje dubrovačko područje prije rata, u ratu (1991-92.) i obnovi.
.
Damir Fabijanić je prvi (i do danas jedini) hrvatski fotograf koji je izlagao na najznačajnijoj europskoj smotri – Festivalu fotografije u Arlesu 1992., a njegova knjiga “Dubrovnik…” je od nezavisnog žirija izdavačke kuće “Marval” iz Pariza izabrana u izbor “najljepših fotografskih knjiga svijeta” u jesen 1993.
.

No comments yet.