ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Damir Fabijanić – Kuća u 12 slika

19.07.2012.

U petak, 20. srpnja, s početkom u 21 sat, u zlarinskom Zavičajnom muzeju Vesna Parun, otvara se izložba fotografija Damira Fabijanića pod nazivom ‘Kuća u 12 slika’. Izložba se može razgledati do 29. srpnja.

Damir Fabijanić - Kuća u 12 slika

Serija fotografija ‘Kuća u 12 slika’ nastalih u samo jednom satu, rađene su klasičnom tehnikom na filmu formata 6×6 cm i samo jedna rola filma bile su dovoljne da autor pokaže svu čaroliju zaboravljene tradicije.

Damir Fabijanić rođen je u Zagrebu 1955 godine. Fotografijom se bavi aktivno od 1973.g., a od 1987. godine ima status samostalnog umjetnika.U početku profesionalne karijere bio je specijaliziran je za arhitektonsku i pejzažnu fotografiju, a danas je jednako prisutan u najrazličitijim fotografskim projektima i temama. Stalni je suradnik specijaliziranih institucija, domaćih i stranih časopisa, autor kataloga i monografija. Sudionik brojnih grupnih i samostalnih izložbi, u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Od 1989.g. počinje kontinuirano fotografski pratiti Dubrovnik, grad i okolicu. Autor je koncepcije i fotografija u značajnom projektu ‘Dubrovnik., izložbe i istoimene knjige koja prikazuje dubrovačko područje prije rata, u ratu (1991-92.) i obnovi. Damir Fabijanić je prvi (i do danas jedini) hrvatski fotograf koji je izlagao na najznačajnijoj europskoj smotri – Festivalu fotografije u Arlesu 1992. Autor više od 40 izložbi u Europi i Južnoj Americi 1996. Dobitnik Velike nagrade 31. zagrebačkog salona 1998. Dobitnik Vjesnik-ove nagrade Josip Račić. 2006. dobitnik nagrade Bernardo Bernardi za oblikovanje i unutrašnje uređenje hrvatskog paviljona na EXPO 2005 u Japanu. Glavni je fotograf i urednik fotografije u časopisima Croatia (Croatia airlines), Oris i Iće&piće.

No comments yet.