ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Dalibor Talajić – Vodnjanska priča

30.10.2011.

Čast nam je pozvati vas na otvorenje izložbe fotografija Dalibora Talajića pod nazivom ‘Vodnjanska priča’ u četvrtak, 03. studenog 2011., u Galeriji Vladimira Horvata, Trg žrtava fašizma 14, Zagreb. Otvorenje izložbe je u 19:00. Organizator izložbe je Fotoklub Zagi foto.
.
Dalibor Talajić - Vodnjanska priča
.
Vodnjanska priča moj je prvi dugoročan dokumentarni projekt. Nakon dugih godina tijekom kojih sam na fotografiju gledao kao na likovnu sliku, odnosno predmet koji sam sebi mora biti dovoljan, svršen i za oko privlačan, u posljednje me vrijeme sve više privlači i izaziva oblik fotografskog eseja, u kojem veći broj fotografija iz različitih kutova, raspoloženja i vremenskih razdoblja pričaju priču o određenoj temi koja me izaziva, zanima, plaši ili privlači. To je osobniji i intimniji način otkrivanja svijeta koji me okružuje; na neki način traži od mene strpljenje, (us)trajnost i predanost, a konačni rezultat omogućuje slojevitost i višeznačje koje puku dokumentarnost katkad može uresiti uresima onog nečeg ‘drugog’ – riječima neobješnjivog.‘ Dalibor Talajić
.
Dalibor Talajić rođen je 1973. u Rijeci, a živi i radi u Rovinju. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Bologni 1999. godine. U početcima ga, kao slikara, fotografija nije nimalo interesirala, međutim slikarstvom se prestajao baviti. Zbog posla kupuje prvi digitalac i počinje fotografirati. Prvih nekoliko godina fotografiranje mu je bilo čisto odrađivanje posla da bi se polako pretvorilo u ono što mu je danas glavni interes i ljubav.
.
Izložba se može pogledati do 14. studenog 2011.
.
www.dalibortalajic.com
.

No comments yet.