ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Cigarete u LP Caffeu

28.04.2014.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe ‘Cigarete u LP Caffeu’ u srijedu 30. travnja u 19h u LP Caffeu u ulici Račkoga 11 u Zagrebu.

Cigarete u LP Caffeu
 
Udruga FIJAKER osnovana je 29. 07. 2009. u Zagrebu s ciljem promicanja likovnog, dramskog i glazbenog amaterizma. Osnovna ideja vodilja naše djelatnosti su
• afirmacija nepoznatih autora kojima je nužna mogućnost prikaza njihovih radova
• i kreiranje novih prostora za umjetničko izražavanje i prezentaciju.
Najintenzivnija aktivnost od osnivanja udruge FIJAKER odvijala se na likovnoj sceni i to posebice na afirmaciji fotografije kao umjetničkog medija. Mjesto izlaganja je bio caffe bar LP, u Zagebu, Račkoga 11, koji se profilirao kao galerija fotografa s idejom i konceptom.

Stoga je i nastao ovaj projekt-izložba naslova CIGARETE U LP kao sinteza dviju teza.
Prva teza: caffe bar LP kao društveno poticano mjesto okupljanja fotografa i njihovih poklonika.
Druga teza: društveno potiskivanje cigarete i pušenje kao štetno za zdravlje.

Cigarete u LP Caffeu - Davor Curic - Cigatere u LP Cigarete u LP Caffeu - Davor Curic - Cigatere u LP Cigarete u LP Caffeu - Ognjen Karabegović - Cigatere u LP Cigarete u LP Caffeu - Ognjen Karabegović - Cigatere u LP

 

Izložba prikazuje užitak stalnih gostiju u trenucima konzumiranje cigareta kontrapunktirajući ga s natpisima na kutijama cigareta o štetnosti duhana i pušenja koje su dio društvene kampanje protiv pušenja.

Davor Curić i Ognjen Karabegović, dva vrsna fotografa, realizirali su fotografski dio projekta „hvatajući“ na snimkama karakterističnu atmosferu, a idejni začetnik i realizator projekta je Rolando Nikčević.

Predsjednik udruge Fijaker Rolando Nikčević

Katalog izložbe možete preuzeti na linku www.fotogard.com/vijesti/CIGARETE_katalog_WEB.pdf
 

No comments yet.