ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Četvrto oko ima krila

22.09.2015.

U subotu, 26. rujna 2015., Fotoklub Klik organizira četvrto po redu FotOOko – dan fotografije u Svetoj Nedjelji.

Četvrto oko ima krila
 
Padobranci otvaraju Fotooko !
Četvrto oko ima krila, a za to će se pobrinuti Aeroklub Tandem. Na nebu iznad Svete Nedelje oko podneva 26.09. projurit će avion iz kojeg će svojevoljno iskočiti nekoliko momaka, srećom svaki sa svojim padobranom. Na vama je da uhvatite najbolji kadar.

Kotizacija za ovogodišnje fotooko iznosi 70,00 kn.

Raspored događanja:
10.30 – 11.45 – Prijava sudionika
11.45 – 12.20 – Otvaranje FotOOka
12.30 – 13:30 – Davorin Mance & Filip Lučin / PEJZAŽNA fotografija
13.30 – 17.00 – MINI FOTOMARATON
15.00 – 16.00 – Ručak (Svetonedeljski breg)
17.30 – Amer Kapetanović / PUTOPISNA fotografija
18.30 – Matilda Rudec & Branimir Butković / KONCERTNA fotografija
20.00 – 23.00 – KONCERTI – Fundament , Mor(ž)……

O predavačima:

Amer Kapetanović
Predstavljamo Vam čovjeka suludo zaljubljenog u fotografiju, dječaka u tijelu muškarca, radoznalijeg od 3 mačke zajedno, istraživača prostora i duša. Fotografija je njegova profesija, a polja zanimanja su vrlo raznolika. Svojim primjerom demistificira odlaske na daleka odredišta i pokazuje nam kako komunikacija može biti laka i zabavna.
Evo šta on kaže o sebi: “Fotografija je moj život, nešto od čega živim i u čemu apsolutno uživam i strastveno joj pristupam. Nakon perioda kada mnogo radim, kupim si kartu i odputujem na mjesta koja sam oduvjek želio fotografirati. Vrlo radoznao, neprestano sam u potrazi za fotografijama koje mi provociraju emocije i čine da razmišljam o svijetu u kom živim. Emocije pogone ne samo moje osobne fotografske projekte nego i one komercijalne.”

Matilda Rudec
Glavni urednik Rockography Magazina – web portala posvećenog glazbi i koncertnoj fotografiji i član nadzornog odbora foto kluba “Color” Rijeka. Kao žestoki ljubitelj glazbe te koncertne i scenske fotografije zajedno sa svojim fotoaparatom našla sam se licem u lice s mnogim domaćim i stranim izvođačima kao što su: Massimo, Meritas, Arsen Dedić, Vatra, Tereza Kesovija, Opća Opasnost, Let 3, Metallica, Guns’N’Roses, Rammstein, Sting, Billy Idol te mnogi drugi…
Iza sebe imam nekoliko samostalnih, ali i zajedničkih izložbi koncertne fotografije koje sam organizirala zajedno sa svojim sestrama Slavicom i Anom, također ljubiteljicama koncertne fotografije i urednicama Rockography Magazina. Sudjelovala sam i u skupnim domaćim i međunarodnim izložbama gdje je moj rad prepoznat i odlikovan višestrukim priznanjima i nagradama, a fotografije su mi objavljivane na brojnim domaćim portalima i u nekoliko časopisa.
Dugogodišnji rad dosta je vezan uz riječku rock scenu, ali moja kreativnost najviše dolazi do izražaja na koncertima žestoke glazbe stranih izvođača, pogotovo na open air festivalima.
Kaže se da slika govori tisuću riječi, no postoje fotografije koje ne samo da govore, nego pjevaju i sviraju tisuću pjesama. Glazbu nikada nisam samo slušala, uvijek sam ju osjetila srcem i gledala kroz objektiv te pokušavala pronaći najbolji način kako pravi trenutak učiniti vječnim.

Davorin Mance
Predsjednik fotokluba Čakovec, pridružit će nam se na Fotooku 2015, s predavanjem na temu Pejzažna fotografija. Sve fotografije Davorina Mancea njegova su osobna definicija i vizualna redefinicija, impresija i emotivni doživljaj svjetlosti i oblika. U svojim usamljenim lutanjima zorama i smirajima dana tijekom svih doba godišta stremi uhvatiti svjetlo i oblik, svoju misao i osjećaj propitkujući vlastito i opće. On je fotograf fizike, metafizike, estetike i psihologije riječnog krajobraza i krajobraza vlastite duše i uma.
“Fotografija je moja strast već nekoliko godina. Posljednje tri sam član FKČK-a i nastojim tu svoju strast i znanje prenijeti polaznicima radionica na kojima sam predavač.
Obožavam nježno svjetlo jutra, vatrene zalaske i zavodljive zrake mjesečine a magla, drugima smetnja i ograničenje, moja je prijateljica i saveznik. „Razlejane vode“ (kak veli kolega Grozni) Drave stalna su mi inspiracija i utočište od svakodnevnog stresa. Sretan sam kad iz „običnog“ i svakodnevnog motiva uspijem izvući nešto više i prikazati ga na zanimljiv način.”

Filip Lučin
Tajnik fotokluba Čakovec već (predugi) niz godina. Jedan od predavača na radionicama Osnova digitalne fotografije fotokluba, te na pejzažnim radionicama. Sudjelovao sam u kreiranju obje do sad izdane knjige u nakladi fotokluba Čakovec, fotografijama i u uredništvu. Sudjelovao sam u brojnim skupnim izložbama, domaćim i međunarodnim, te zajedno s Davorinom Manceom održao nekoliko predavanja o pejzažnoj fotografiji (Zagrebački fotosajam, npr.) Sudjelovao sam i u snimanju kratkih edukativnih video priloga o fotografiji emitiranih na HRTu, u sklopu školskog programa.
“Pejzažna fotografija moja je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i radove drugih fotografa. Slijedom toga, napisao sam brojne članke dostupne na portalu Fotokluba Čakovec. Rubrika primamljivog naslova, “Pejzažna kuharica” donosi mnoga promišljanja i poneki recept vezan uz pejzažnu fotografiju. Iako me sa svih strana pritišću da se pridružim kolegi Žerjavu u pisanju knjiga, nekako me još nisu dovoljno pritisli. :) Veselim se prilici da kroz fotografije i razgovor predstavim pejzažnu fotografiju i nadam se, privučem još fotografa van, u prirodu, u fotografiranje pejzaža.”

————————————————–

Sve ostale informacije kao i prijavu za FotOOko možete pronaći na stranici FotOOka: fotooko.foto-klik.hr.

VIDIMO SE U SUBOTU NA FOTOOKU!!!

No comments yet.