ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Canon proizveo 80 milijuna objektiva serije EF

22.08.2012.

Canon je objavio dostizanje još jedne prijelomne točke u proizvodnji objektiva proizveo osamdesetmilijunti objektiv iz serije EF. U samo devet mjeseci Canon je proizveo čak 10 milijuna, te se tim brojem podudara s 25-om obljetnicom sustava Canon EOS Systems. 

‘Od samih početaka proizvodnje objektiva EF 1987. odlučni smo korisnicima svih razina znanja ponuditi najbolje moguće performanse’, izjavio je Steven Marshall, direktor za marketing proizvoda u odjelu Consumer Imaging tvrtke Canon Europe.

Proizvodnja ovih poznatih Canonovih objektiva EF započela je u ožujku 1987. godine u Canonovu postrojenju u Utsunomiji, paralelno s predstavljanjem Canonovog prvog SLR fotoaparata EOS. Serija objektiva EF osmišljena je tako da fotografima i videosnimateljima ponudi fleksibilnost, a danas se sastoji od više od 76 različitih modela. U srpnju 2012. Canon je predstavio i novu liniju objektiva EF-M osmišljenih posebno za fotoaparate s kompaktnim sustavom EOS M, koji su spoj kvalitete slike i kompaktnog, laganog dizajna.

Od početka proizvodnje 1987. razvoj objektiva EF proširio se na ukupno četiri proizvodna postrojenja.

  • 1995.: broj proizvedenih objektiva EF prelazi brojku od deset milijuna jedinica
  • 2001.: broj proizvedenih objektiva EF prelazi brojku od dvadeset milijuna jedinica
  • 2006.: proizvedeno trideset milijuna objektiva EF
  • 2008.: u travnju dosegnuta brojka od četrdeset milijuna proizvedenih jedinica
  • 2009.: proizvedeno pedeset milijuna jedinica
  • 2011.: u siječnju dosegnuta brojka od šezdeset milijuna proizvedenih jedinica
  • 2011.: broj proizvedenih objektiva EF povećava se za deset milijuna jedinica u samo devet mjeseci te u listopadu doseže brojku od sedamdeset milijuna jedinica
Oznake:

No comments yet.