ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Canon obogatio sustav Cinema EOS System širokokutnim i telefoto primarnim objektivima EF Cinema

24.01.2013.

Canon je obogatio sustav Cinema EOS System dodavanjem dvaju novih primarnih objektiva u svoju liniju EF Cinema Lens – modela CN-E 14mm T3.1 L F i CN-E 135mm T2.2 L F.

Canon obogatio sustav Cinema EOS System širokokutnim i telefoto primarnim objektivima EF Cinema
 

Projektirani za vrhunske performanse u širokoj paleti profesionalnih primjena, oba objektiva nude razlučivost od 4000 piksela, vrhunske optičke tehnologije i napredan profesionalno optimizirani dizajn, što ih čini idealnim za korištenje u produkciji doslovno svake vrste – od početničke do napredne.

Predstavljanjem novih objektiva broj modela u Canonovoj liniji EF Cinema Lens povećava se na devet, a uz mogućnosti koje nude postojeći primarni objektivi kao što su CN-E 24mm T1.5 L F, CN-E 50mm T1.3 L F i CN-E 85mm T1.3 L F, stvaraju se i nove pri širokokutnim i telefoto žarišnim duljinama te se nudi još veći kreativni izbor video snimateljima svih profila.

“Cilj sustava Cinema EOS System jest pružiti podršku kreativnom izražavanju, a nakon predstavljanja novih širokokutnih i telefoto primarnih objektiva linija EF Cinema Lens nudi najveći raspon žarišnih duljina u svojoj klasi*”, izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga u odjelu Professional Imaging u tvrtki Canon Europe. “Novi objektivi istinski su odraz vizije na kojoj se temelji sustav Cinema EOS System, tj. spoja vrhunskih tehnologija i profesionalno optimiziranih dizajna kojim se video snimateljima omogućuje oblikovanje priče točno onako kako su zamislili.”

Vrhunske performanse

Oba su modela projektirana tako da budu kompatibilna s Canonovim navojem EF, a u njih su ugrađene najbolje optičke tehnologije, uključujući staklo s anomalnom disperzijom i asferične leće velikog promjera, koje omogućuju slike visoke razlučivosti, te Canonovi najnoviji premazi za leće kojima se smanjuje pojava popratnih slika i odbljesaka. Uz to, otvor blende s jedanaest listića omogućuje prekrasno zamućenje pozadine kada se objekt snimanja izolira od pozadine.

U oba se objektiva koristi Canonovo nenadmašno iskustvo u optičkom dizajnu te elektronički kontakti koji omogućuju komunikaciju između fotoaparata i objektiva. Oba objektiva odlikuju se slikovnim krugom punog kadra koji omogućuje kompatibilnost s formatom od 35 mm i standardnim formatom Super 35 mm, što video snimateljima omogućuje fleksibilnost pri odabiru fotoaparata s kojima će uparivati objektive – podržana je Canonova linija Cinema EOS System i digitalni SLR fotoaparati EOS.

Vrhunski dizajn

Oba su nova modela projektirana za dinamične profesionalce te se odlikuju kvalitetnim profesionalnim dizajnom s naprednim rukovanjem. Kompaktna kućišta optimizirana su za produkciju filmskih materijala – objedinjeni promjer prednje leće i položaji zubaca omogućuju jednostavno rukovanje te uklanjanju potrebu za prilagodbom postava pri zamjeni objektiva tijekom snimanja. Razgranata kompatibilnost sa standardnom dodatnom opremom drugih proizvođača također nudi nenadmašnu fleksibilnost tijekom korištenja, bilo na setu bilo na terenu.

I CN-E 14mm T3.1 L F i CN-E 135mm T2.2 L F imaju oznake na ukošenim površinama s obje strane cijevi objektiva, što olakšava čitanje postavki fokusa i otvora blende sa stražnje ili bočne strane fotoaparata. Kut zakretanja fokusa od otprilike 300 stupnjeva olakšava preciznu prilagodbu fokusa tijekom snimanja, a oznake fokusa moguće je po potrebi promijeniti s metričkih na imperijalne i obratno. Inovativne staklene konstrukcije također kompenziraju širenje i stezanje cijevi objektiva kako bi se izbjegla neujednačenost oznaka prouzročena temperaturom, što nove objektive čini idealnima za korištenje u najrazličitijim okruženjima.

    CN-E 14mm T3.1 L F i CN-E 135mm T2.2 L F – najvažnije značajke:

  • kompaktan i lagan dizajn
  • spektakularna kvaliteta slike u razlučivosti od 4000 piksela
  • slikovni krug punog kadra
  • standardne ručne kontrole
  • dijafragma s jedanaest listića koja omogućuje atraktivno zamućivanje

 
* projektirani za fotoaparate s podrškom za 35 mm i Super 35 mm te navojem EF

No comments yet.