ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Canon obilježio proizvodnju pedesetmilijuntog SLR fotoaparata EOS i sedamdesetmilijuntog objektiva EF

27.10.2011.

Canon je objavio dostizanje još jedne prijelomne točke u proizvodnji fotoaparata – proizveo je pedesetmilijunti SLR fotoaparat iz serije EOS. Objava je potvrda goleme popularnosti Canonova vrhunskog sustava EOS System, a podudarila se s još jednim važnim dostignućem – broj proizvedenih Canonovih objektiva EF trebao bi do kraja listopada 2011. premašiti sedamdeset milijuna.
.
Canon obilježio proizvodnju pedesetmilijuntog SLR fotoaparata EOS i sedamdesetmilijuntog objektiva EF
.
‘Najnovija proizvodna postignuća odraz su dosad neviđene popularnosti sustava EOS System’, izjavio je Rainer Fuehres, šef odjela Consumer Imaging u tvrtki Canon Europe. ‘U svim stadijima razvoja sustava EOS System trudili smo se korisnicima ponuditi vrhunske razine performansi, a dosljedno velika potražnja za fotoaparatima EOS i objektivima EF snažan je dokaz kvalitete koju naši proizvodi nude fotografima svih razina.
.
Fotoaparati EOS – vrhunska kvaliteta
.
Serija EOS, čiji je naziv akronim izraza ‘Electro Optical System’ (elektrooptički sustav), a ujedno i ime grčke božice zore, počela se proizvoditi 1987. u pogonu tvrtke Canon Inc. u Fukushimi. Prvi model u seriji bio je legendarni EOS 650, SLR fotoaparat s prvim elektroničkim postoljem na svijetu. Canon je tijekom proteklih 25 godina ulagao u razvoj sustava EOS System da bi u njemu uvijek nudio najnaprednije tehnologije i iznimnu kvalitetu slike fotografima svih razina – od početnika do profesionalaca.
.
1989., samo dvije godine nakon predstavljanja serije EOS, Canon je predstavio svoj najnapredniji model profesionalnog SLR fotoaparata iz serije EOS, model EOS-1, a 1997., na desetu godišnjicu serije EOS, broj proizvedenih jedinica dosegnuo je deset milijuna. Broj proizvedenih jedinica do 2003. godine popeo se na dvadeset milijuna, zahvaljujući velikim dijelom predstavljanju laganog i kompaktnog modela EOS 500 1993. godine i modela EOS D30 2000. godine, koji su potaknuli brzo širenje digitalnih SLR fotoaparata diljem svijeta.
.
Tijekom proteklih su dvadeset i pet godina Canonova tehnološka dostignuća dovela do predstavljanja vrhunskog digitalnog slikovnog procesora visokih performansi DIGIC te interno standardiziranih CMOS senzora koji nude nenadmašnu kvalitetu slike. Zahvaljujući takvim postignućima, Canon je dostigao brojku od trideset milijuna proizvedenih jedinica na dvadesetu godišnjicu serije, u prosincu 2007., a ubrzo nakon toga, u svibnju 2010., i brojku od četrdeset milijuna. Trenutni broj od pedeset milijuna proizvedenih jedinica dostignut je u rujnu 2011., nakon svega jedne godine i četiri mjeseca, što je bez ikakve sumnje razdoblje najbrže proizvodnje u čitavoj povijesti linije EOS.
.
Canon taj povijesni trenutak u svojoj proizvodnji obilježava predstavljanjem modela Canon EOS-1D X, revolucionarnog, profesionalnog DSLR fotoaparata nove generacije koji nudi jedinstven spoj brzine, razlučivosti i kvalitete slike idealan za sve profile profesionalnih fotografa.
.
Objektivi EF – precizna tehnologija, kreativna fleksibilnost
.
Proizvodnja Canonove ugledne serije zamjenjivih objektiva EF za SLR fotoaparate EOS započela je 1987. u Canonovu pogonu u Utsunomiyi, paralelno s razvojem prvog SLR fotoaparata iz serije EOS. Linija raznovrsnih objektiva EF osmišljena je da bi korisnicima SLR fotoaparata EOS ponudila nenadmašnu fleksibilnost u svim uvjetima snimanja, a danas obuhvaća više od šezdeset različitih objektiva koji se, da bi se zadovoljila velika potražnja, proizvode na ukupno četiri lokacije.
.
Od početka proizvodnje 1987. linija objektiva EF proširena je brojnim inovativnim tehnologijama, uključujući razvoj prvog[i] USM objektiva na svijetu i tehnologije stabilizacije slike (IS). Takve su inovacije omogućile nove i napredne performanse te potaknule brzo širenje objektiva EF, pa je broj proizvedenih jedinica dosegnuo deset milijuna 1995., a zatim dvadeset milijuna 2001. godine.
.
Potom je 2006. dosegnut broj od trideset milijuna proizvedenih jedinica, a već dvije godine kasnije, u travnju 2008., četrdeset milijuna. Zbog vrtoglavog porasta popularnosti serije EOS proizvodnja je pojačana te je u prosincu 2009. dosegnut broj od pedeset milijuna proizvedenih jedinica, da bi naposljetku Canon u siječnju ove godine dosegnuo broj od šezdeset milijuna proizvedenih jedinica. Do listopada 2011. Canon će dovršiti još jedan ciklus od deset milijuna proizvedenih jedinica, i to u samo devet mjeseci, te dosegnuti broj od sedamdeset milijuna jedinica. Taj je rast potaknut vrhunskim proizvodima kao što su novi EF 8-15mm f/4L Fisheye USM, prvi1 objektiv s efektom ribljeg oka sa zumom na svijetu, koji omogućuje snimanje kružnih i pravokutnih oblika uz prikaz od 180 stupnjeva.
.
U skladu sa svojim vodećim položajem u slikovnoj industriji, Canon će i u godinama koje slijede nastaviti usavršavati svoje raznovrsne slikovne tehnologije. Uz optičke tehnologije kao temelj, Canon stremi proizvodnji iznimnih fotoaparata i objektiva kojima se ispunjavaju potrebe fotografa, bez obzira na to je li riječ o početnicima, naprednim amaterima ili profesionalcima, te tako korisnicima sa svim razinama predznanja omogućuje da dožive snagu slike i uživaju u njoj.
.

Oznake:

No comments yet.