ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Camera Club /Kameraseura/ u Zagrebu

02.11.2015.

Fotoklub Zagreb domaćin je izložbe članova Camera Cluba iz Helsinkija, Finska. Izložba na temu noćne fotografije i fotografije snimljene sa malo svjetla otvara se u Galeriji Fotokluba Zagreb 3. studenog u 19.30 sati.

Camera Club /Kameraseura/ u Zagrebu
 
Camera Club /Kameraseura/ broji preko 1300 članova i najveći je u Finskoj. Uz mjesečne aktivnosti, organizira i razne aktivnosti za svoje članove i u podružnicama izvan Helsinkija. Klub je bogate tradicije i žive izlagačke djelatnosti. Izdaju i časopis o fotografiji pod nazivom Camera Magazin. Otvoreni su za suradnju sa inozemnim klubovima, pa tako već nekoliko godina surađuju i sa Fotoklubom Zagreb. Suradnja se sastoji od izložbi kojima se kolege iz Finske predstavljaju u Zagrebu, a članovi Fotokluba Zagreb uzvraćaju im izborom radova na istu temu i izlaganjem u Helsinkiju. Tako će ove godine četrdesetak najboljih fotografa iz Fotokluba Zagreb izložiti svoje radove u Finskoj. Izložba Zagrepčana u Finskoj otvara se 3. prosinca. Važno je napomenuti da Fotoklub Zagreb, osnovan 1892. godine, klub bogate tradicije i među najstarijima u Europi, njeguje suradnju i izmjenjuje iskustva sa klubovima iz još nekoliko europskih gradova. To su Trst, Graz, London, Železno, a odnedavno i Firenca. Susreti sa kolegama iz drugih država uvijek su prilika za učenje, ali i za promociju hrvatske fotografije izvan granica naše zemlje. Predstavljanje Fotokluba Zagreb u spomenutim europskim gradovima uvijek je bilo zamijećeno, a radovi naših fotografa hvaljeni po kreativnosti i tehničkoj dotjeranosti.

Izložba Camera Cluba Helsinki može se pogledati do 16. studenog svakog radnog dana osim utorkom od 10 do 15.30. Utorkom se izložba može posjetiti od 10 do 13 sati i od 18.30 do 21 sat.

Izlažu: Ensio Aura, Tino Castelli, Minna Frii, Pirkko Heiniö, Kai Ingman, Hannu Iso-oja, Jussi Jyvälahti, Elvi Kalamies, Jouni Kauremaa, Marjut Korhonen, Paula Lehtimäki, Hannu Lehto, Tiina Lähteenmäki, Vesa Papunen, Tiina Pohjanpelto, Sari Teräväinen, Pekka Saarela, Antti Tuomela and Juhani Visavuori.

No comments yet.