ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ča su delali naši stari?

14.07.2011.

Ove subote, 16. srpnja 2011. godine u galeriji Placa u Svetom Lovreču otvara se izložba pod nazivom ‘Ča su delali naši stari?’ koja prikazuje ljude iz bliže i dalje prošlosti, građane Svetog Lovreča, ali i ljude iz drugih mjesta i krajeva.
.
Ča su delali naši stari?
.
Izložba je podijeljena na dva dijela. Na prvom katu galerije biti će izložene fotografije ljudi tijekom raznih aktivnosti vezanih uz poljoprivredu, ribarstvo, obrtništvo, građevinastvo i ugostiteljstvo. Drugi kat je rezerviran za zabavniji dio i hobije vezane uz kulturu, umjetnost, lov…
.
Posebnost izložbe leži u samim fotografijama od kojih su neke stare i preko 100 godina, ustupljene na digitaliziranje i djelomično retuširanje (ovisno o stanju fotografije). Svi ustupitelji starih fotografija bit će po koncu izložbe ‘nagrađeni’ fotografijama-izlošcima vlastitih i u odnosu na orginal, uvećanih slika svojih najdražih.
.
Izložba se otvara u 18 sati u sklopu 32. Smotre narodne glazbe i plesa zapadne i središnje Istre. Postav će biti otvoren tijekom navedene manifestacije, a zainteresirani će i nakon toga moći pogledati fotografije.
.
Organizatori su članovi Kluba amaterske fotografije “Sveti Lovreč”, koji na ovaj način žele pridonijeti očuvanju kulturne baštine i istrgnuti iz zaborava stare običaje i ljude.
.

No comments yet.