ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Borko Vukosav – P (Personality / Possesion)

19.02.2013.

Izložba P (Personality / Possesion) autora Borka Vukosava, otvara se u Galeriji SC, u četvrtak, 21. veljače, s početkom u 20 sati. Iste večeri i u isto vrijeme, u potkrovlju Galerije SC, otvara se i izložba umjetnice Ane Vuzdarić, kao dio projekta Oni dolaze. Izložbe se mogu razgledati do 28. veljače.

Ana Vuzdarić i Borko Vukosav - P (Personality / Possesion)
 
Rad u nastajanju / Herta u nestajanju je projekt koji se bavi prezentacijom dokumentacije koju je kustosica O (Ona) pronašla o Herti, glavnom liku Rada u nastajanju. Kustosica O se bavi oživljavanjem zaboravljenih naracija i prikuplja podatke o Hertinom životu. To je znanstvenofantastična priča sa zamišljenim likovima koje autorica slaže u zanimljivu cjelinu. Kustosica O je jedan od autoričinih umjetničkih identiteta, a koja se bavi pronalaskom i rekonstrukcijom života nepoznatih žena.

Ana Vuzdarić (1983.) diplomirala je 2012. na ALU u Zagrebu, na Odsjeku za animirani film i nove medije. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi.

Ciklus fotografskih diptiha problematizira odnos portretirane osobe, u neutralnom okruženju, nevezanom za njegov/njezin osobni prostor, dislociranjem intelektualnog i socijalnog statusa, s njegovim/njezinim intimnim životnim prostorom. Dvije fotografije postavljene jedna do druge čine cjelinu, vezu između dviju suprotstavljenih strana: osobnosti i posjedovanja. Veza se stvara u dijalogu osobe i prostora te njihovom međusobnom utjecaju.

Borko Vukosav (1984.) je student druge godine MA studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi. Dobitnik je nagrade na Rovinj Photodays 2011. i 2012. godine.

No comments yet.