ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Boris Cvjetanović – Malo o životu

29.09.2016.

U Malom salonu u Rijeci, u srijedu, 28. rujna, s početkom u 20 sati, otvara se izložba Borisa Cvjetanovića ‘Malo o životu’. Izložba ostaje otvorena do 12. listopada.

Boris Cvjetanović - Malo o životu
 
Izložba će predstaviti seriju fotografija Bolji put koja je snimljena 2012. godine u vrijeme umjetnikova boravka u Rijeci te tri videa: Toliko toga stane u jedan život, Martina i Dori i Što nisam Lupar.

Boris Cvjetanović je rođen u Zagrebu 1953. godine. Na Pedagoškoj Akademiji u Zagrebu – Odsjeku za likovne umjetnosti diplomirao je 1976. godine. Od 1976. do 1984. godine radi kao restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu. U Studentskom listu i Poletu objavljuje fotografije od 1981., da bi se od 1984. godine fotografijom nastavio baviti profesionalno. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Fotografije su mu uvrštene u zbirke Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Tokyo Metropolitan Museum of Photography, Hrvatskog povijesnog muzeja, Galerije Dante Marino Cettina, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Galerije umjetnina u Splitu. Godine 2003. predstavljao je Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu. Živi i radi u Zagrebu.

No comments yet.