ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Boris Cvjetanović – Iz Žuljane u Lumbardu

06.08.2011.

U subotu, 6. kolovoza, u 21 sat, otvara se izložba Borisa Cvjetanovića, u galeriji 3Volta, u Lumbardi. Pod nazivom ‘Iz Žuljane u Lumbardu’ autor će se predstaviti nizom fotografija nastalih u ljeto 2008. prilikom putovanja barkom od Pelješca do Korčule te jednoipoldnevnog boravka u Lumbardi, kamo se zaputio u posjet prijatelju.
.
Boris Cvjetanović - Iz Žuljane u Lumbardu
.
Sam Cvjetanović u tekstu kataloga kaže: ‘Razmišljao sam koliko ima smisla Lumbarđanima fotografijom pokazati isječak Lumbarde, ali možda upravo moj odmak i neznanje o sveopćoj premreženosti, što je česta odlika malih mjesta, omogući i samim mještanima ponešto drukčiji pogled na svoju sredinu.
.
Boris Cvjetanović rođen je 1953. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Pedagoškoj Akademiji u Zagrebu – odsjek likovne umjetnosti 1976., a od 1981. profesionalno se bavi fotografijom. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama diljem svijeta, a njegove fotografije dio su nekoliko značajnih svjetskih i domaćih zbirki, poput Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložba će biti otvorena do 27. kolovoza 2011. godine.
.

No comments yet.