ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Bojan Mrđenović izlaže u Osijeku

17.02.2012.

Nakon predstavljanja dubrovačkoj i zagrebačkoj publici, izložba ‘Dobrodošli’, fotografa Bojana Mrđenovića, otvara se u Osijeku, u Galeriji Waldinger, u subotu, 18. veljače, u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 4. ožujka.

Bojan Mrđenović - DobrodošliCiklus fotografija što ga je Bojan Mrđenović ostvario motivom napuštenih kuća, donosi potresnu priču obavijenu opnom vremena koje se nataložilo na njihove interijere. Ambivalentno nazvan ‘Dobrodošli’, ciklus tematizira posljedice demografske tranzicije u okolici Daruvara, Bjelovara, Kutine, Virovitice. Napušteni domovi, razbijeni kip Djevice Marije, odjeća koja već dvadesetak godina netaknuta visi u polomljenom ormaru, sve su to reprezenti jedne tihe mijene, odlaska sa sela u gradove, zaustavljeni u nekom trenutku i nepromijenjeni do danas…’

Bojan Mrđenović rođen je 1987. godine u Virovitici. Diplomirao je na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti. Studira filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Izložba je ostvarena je u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori iz Zagreba.

No comments yet.