ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Bernard Čović – Bicikl kao Lifestile

11.03.2010.

U Kopenhagenu se živi na biciklu i na ulici. Ovaj kozmopolitski grad je oličenje multikulturalnosti tako da se na ulicama viđaju ljudi svih rasa i vjeroispovijesti.

.

.
Pripadnice ljepšeg spola njeguju određeni chic stil oblačenja tako da ih je moguće vidjeti kako se voze na svojim cvijećem ukrašenim biciklima u visokim potpeticama. Ipak, Kopenhagen nije modna pista te se, za razliku od nekih gradova, ne ističu modne marke ali se ističu osmjesi. Danci često sjede na pločnicima i u parkovima hvatajući sunčeve zrake a popularni su i mali kafići i razne zalogajnice koje nude hranu raznih svjetskih kuhinja.
.
Prema mnogim istraživanjima, Kopenhagen je jedan od gradova koji najviše brine o okolišu. Voda je u samoj staroj luci (centru grada) toliko čista da se u njoj može kupati. Stoga i ne čudi ljubav građana prema biciklima. Pretpostavlja se da oko 36% građana Kopenhagena svakodnevno putuju biciklom na posao te da prijeđu 1.1 milijun kilometara dnevno. Također, Kopenhagen ima jedne od najrazrađenijih biciklističkih staza u Europi. S obzirom da je čitava Danska poprilično ravna, mnogi će ispravno zaključiti da je bicikl logičan izbor prometovanja svakog Danca. Čitav se promet ravna prema biciklistima, a sami Danci su veoma revni biciklisti koji poštuju sva prometna pravila (op.a. Danci UVIJEK poštuju zakone!).
.
U Kopenhagenu postoje gradski javni bicikli koji se nalaze raspoređeni po čitavom centru tako da je i turistima omogućeno razgledavanje. Bicikl se unajmljuje po načelu samoposluge. Ubaciš kovanicu od 20 kruna (otprilike 20 kuna) kao kad koristiš kolica u supermarketu i bicikl je tvoj… sve dok se ne umoriš pa ga ostaviš na nekoj od mnogobrojnih lokacija i novac ti je vraćen. Znam, sada se svaki pošteni Balkanac pita kakva je korist gradu od tog iznajmljivanja te zašto se bicikli ne kradu? Kao prvo, Danci na sve načine pokušavaju voditi brigu o okolišu tako da i gradska vlast u ovom projektu vidi samo korist, a kao drugo, bicikl je posebno dizajniran da ga je gotovo nemoguće ukrasti a krađa ne bi imala smisla. Gume gradskog bicikla su punjene (nemaju zraka), te se sastoje od posebnih dijelova koji nisu kompatibilni sa nijednom drugom vrstom bicikla.
.
Također, u gradu je popularan i bicikl-taxi tj. bicikl-rikša pomoću kojeg se može razgledati grad. Važno je napomenuti da svaki običan taxi ima nosače za bicikle tako da se biciklist može sigurno vratiti kući nakon naporne noći obilaženja pubova i klubova. Mnogi Danci koriste i prikolice za bicikl za prijevoz stvari ali i djece. Moguće je vidjeti i tete iz vrtića kako sa po četvero klinaca u prikolici idu u obilazak grada. I još nešto za kraj, Danci voze svoje bicikle po svim vremenskim prilikama te stvarno žive urbanim načinom života koji je u potpunom skladu sa ekološkom sviješću i životnom strašću.
.
O autoru

Bernard Čović rodom je iz Ploča. Već 6 godina živi i radi u Zagrebu u redakciji političkog dnevnika Vjesnik. Njegove radove možete pogledati na blogu:
http://bernardfoto.blogspot.com/, a možete ga kontaktirati na bernardfoto@gmail.com

  1. Moram pohvaliti Bernarda koji je prvi prepoznao ideju i vrijednost stranice i hrabro se ponudio da bude prvi koji će objaviti fotoesej…(-:

    Komentar by goran matošević — listopad 13, 2010 @ 1:32 pm

  2. Menager Bernard je izrazito nadaren fotograf,želio bi da više izlaže

    Komentar by Rege — srpanj 11, 2011 @ 10:58 am