ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

BEST OF HASSELBLAD MASTERS

18.09.2010.

Hasselblad Masters Award je najprestižnija nagrada fotografske industrije. Po prvi put u Zagrebu moći će se pogledati odabir vrhunskih fotografija finalista natječaja Hasselblad Masters 2007. i 2008. godine pod nazivom “Best of Hasselblad Masters”.
.
BEST OF HASSELBLAD MASTERS
.
Otvorenje izložbe je u utorak 21. rujna u 20 sati u galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III.
.
Izložbu sačinjavaju djela dvadesetak autora među kojima su i: August Bradley, Domonique Amphonesinh, Hans Strand, Kevin Then, Marco Grob, Stuart Weston, Victor Billy Hells.
.
Iako su autori i njihove fotografije potpuno različiti: mladi, stari, sa istoka, sa zapada, klasičari, eksperimentalisti, modernisti i futuristi, vjerojatno im je samo jedno zajedničko – majstori su koji fotografijom oduševljavaju na prvi pogled i koriste Hasselblad opremu.
.
Ova izložba je prvi put postavljena u Zavičajnom muzeju Rovinj, u sklopu manifestacije Photodays Rovinj 2009. godine. Zanimljivo je napomenuti da je na otvaranju te izložbe predstavnik kompanije Hasselblad – gospodin Claus Hedegaard – izjavio da niti kompanija Hasselblad do tada nije organizirala izložbu tog obima i kvalitete, te da je to svojevrsna svjetska premijera izložbe Hasselblad Masters.
.
Kompanija Hasselblad ustupila je svom predstavniku u Hrvatskoj – firmi I&I d.o.o. iz Zagreba, fotografije u digitalnom obliku, a I&I d.o.o. je u suradnji s zagrebačkim print studijom Art-Jus, isprintao povećanja (150x100cm) na vrhunskom ink-jet fotografskom papiru kompanije Hahnemühle i obavio ostalu tehničku opremu (okviri, pozadine i sl.).
.

No comments yet.