ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Bernard Čović – CroAdriaBiking

20.07.2011.

Kako bi ohrabrili Hrvate da više voze bicikle Bernard Čović, fotograf Glasa Koncila i njegov prijatelj Danac, Jesper Hedegaard Petersen, iz Kopenhagena, odlučili su se za dvotjednu vožnju po hrvatskoj obali.
.

.
„675 kilometara od Rovinja do Dubrovnika. Biciklom?! Tim dječjim?! Pa stvarno ste ludi!!!“ Uglavnom, to su bile reakcije većine ljudi koje smo Jesper i ja sretali na našem dvotjednom putovanju Lijepom Našom. Kažem Našom jer je Jesper po putovnici Danac ali u srcu Hrvat. Dakle, 2 frenda i 2 sklopiva bicikla su istraživala obalu Jadrana i odlično se proveli. Plan je bio da pedaliramo i fotografiramo. Pedaliranje je bio lakši dio posla. Obožavam smjenu uzbrdica i nizbrdica od Senja do Paga. I naučih koja se to zvijer krije pod meteorološkim nazivom „bura“. Da, da. Preživjeli smo. I jeli smo. Janjetinu na Pagu, tjesteninu u Labinu, lignje u Vela Luci, školjke u Stonu… Hrvatska je prekrasna. I zato je fotografiranje teži dio zadatka jer se nema vremena fotografirati sve što bi se htjelo. Možda sam subjektivan ali me je svaki zavoj na cesti uvjerio u to da živimo u fantastičnoj zemlji tako da sam fotografijama pokušao objektivno potkrijepiti navedenu tvrdnju. I zato poruka svima: MOVE IT! ili kako bi pedalinci rekli PO PEDALI! (sa aparatom u ruci, naravno).
.
Bernard Čović rodom je iz Ploča. Živi i radi u Zagrebu. Kao fotoreporter radio je u Vjesniku i Cropixu, a sad radi kao urednik fotografije u katoličkom tjedniku Glas Koncila.Njegove radove možete pogledati na blogu: http://bernardfoto.blogspot.com/
.
Sve fotografije s ovog putovanja snimljene su Olympus PEN fotoaparatom.
.

 1. Svaka ti čast, Bernarde, na ideji koju si uspio ostvariti
  kao i lijepim i kvalitetnim fotkama od Rovinja do Dubrovnika

  Siguran sam da ćeš ovim podvigom animirati mnogo mladih
  fotoamatera da ostvare svoj san sa nekom drugom idejom.

  srdačan pozdrav članovi fotokluba Brodosplit

  Komentar by šjor Beza — srpanj 26, 2011 @ 8:12 am

 2. Odlično! Fotke su vizualno i tematski zanimljive!

  Komentar by Zdenko Garašić — kolovoz 18, 2011 @ 6:31 pm