ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Barcelona Live Stream

09.01.2012.

Izložba fotografija ‘Barcelona Live Stream’, austrijskog fotografa Tima Ertla, otvorena je danas, 9. siječnja, u 12 sati, u izložbenom prostoru Kneževe palače u Zadru. Izložba ostaje otvorena do 23. siječnja

Tim Ertl - Barcelona Live Stream

Izložba je podijeljena u pet sekcija, a sadržava 136 fotografija koje kroz arhitekturu, isječke i komadiće života ljudi te scena s ulice oslikavajući svakodnevicu života u Barceloni; tijek struje svijesti Barcelone, njezin duh i ‘movido’ te prijelaz Barcelone iz industrijskog u kulturno i turističko središte. Fotografije su nastale između ljeta 2007. i 2008. godine.

Koncept izložbe je svojevrstan hommage novom načinu digitalne vizualizacije: od posjetitelja zahtijeva pomicanje (scroll) velikih i malih sličica (thumbnailova) kao na kompjutorskom ekranu, pauziranje i približavanje (zoomiranje) te kretanje kroz zavodljive motive Barcelone poput klikanja mišem po ekranu.

Tim Ertl rođen je 1973. u austrijskom gradu Grazu. Radovi su mu objavljivani u Lonely Planetu, FHM-u, Notion Magazinu, ČIP-u, Mix Magu, DJ Magu i DJ-u te Red Bulletinu i mnogim drugim publikacijama.

No comments yet.