ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

‘Fotografija na Facebooku’ – predavanje Barbara Vujanović

29.11.2010.

Pozivamo vas na predavanje ‘Fotografija na Facebooku’ koje će održati Barbara Vujanović, dipl. povjesničarka umjetnosti, 30. studenog 2010. u 19:30 u Narodnom sveučilištu Dubrava, Dubrava 51a, Zagreb.
.
Barbara Vujanović u NSD
.
„Mnogi su umjetnici otvorivši profile na Facebooku prepoznali mogućnost brze cirkulacije informacija među online prijateljima, te redovito pune Facebook albume, otvorene na vlastitim profilimaili u različitim grupama, svojim fotografijama“
Barbara Vujanović u tekstu za art-magazin Kontura
.
Ovako započinje priča o četvorici fotografa koji su otvorene izlože napravili na stranici Facebooka. Radi se o Rini Efendiću, pokretaču Male škole fotografije koju je vodio više godina u Splitu i Dubrovniku, a i nekoliko godina proveo je i kao predavač u Školi za primijenjenu umjetnost u Splitu. Njegove fotografije nalaze su stalnom postavu Galerije umjetnina u Splitu i u mnogim privatnim zbirkama. Drugi autor, grafički dizajner, glavni urednik i jedan od pokretača magazina Arkzin je Dejan Kršić, zaposlen na Odsjeku dizajna vizualnih komunikacija na UMAS Split. Treći autor, Igor Kuduz u svom radu većinom koristi fotografiju. 90-tih koristi uvećane presnimke iz časopisa u foto-objektima i instalacijama. Zadnjih godina koristi instant-fotografiju i realizira serije fetiš fotografija. Živi i radi u Zagrebu. Četvrti autor, Valentino Bilić Prcić, fotograf, od 1985. član je Fotokluba Split, a od 1987. i član Kinokluba Split. Od 2007. do 2010. koordinator / organizator izložbe World Press Photo u Splitu. Živi i radi u Splitu.
.

No comments yet.