ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Bachrach&Krištofić – Rock and Romance

27.01.2011.

Lifestyle portal Femina.hr predstavlja virtualnu izložbu fotografija ‘Rock and Romance’ koju potpisuje poznati zagrebački fotografsko-dizajnerski tandem Bachrach i Krištofić.
.
Bachrach i Krištofić - virtualna izložba
.
Kultni umjetnički par ekskluzivno je za portal Femina.hr napravio izbor najosebujnijih portreta iz svog dugogodišnjeg opusa. Pred vama su slavni rokeri i glazbenici koje vjerojatno nikada niste vidjeli u ovakvom izdanju, a koje su snimili Sanja i Mario. Jeste li znali da Nick Cave nosi baš Chanel naočale, a da reper Stoka može izgledati poput nježnog dječačića?
.
Grafička dizajnerica Sanja Bachrach Krištofić i fotograf Mario Krištofić ove godine slave 30 godina zajedničkog života i umjetničkog stvaranja. Skupa s njima, obilježavamo ovu važnu obljetnicu virtualnom izložbom Rock and Romance, naslovljenom upravo tako – Rock i Romantika – jer te dvije riječi savršeno sažimaju sve ono što su skupa stvorili, s ljubavlju i u ljubavi.
.
Sanja i Mario spojili su svoje dvije velike strasti – fotografiju i glazbu. Rezultat je jedinstvena virtualna izložba koja predstavlja kratko putovanje kroz Sanjin i Marijev dugogodišnji umjetnički rad, ali i kroz rock glazbu koju su intenzivno pratili od 80-ih godina naovamo, stvarajući rješenja glazbenih ovitaka nosača zvuka mnogih poznatih domaćih i stranih glazbenika.
.
Bachrach&Krištofić – od početka 80-ih Sanja i Mario djeluju u zajedničkom studiju Bachrach & Krištofić, baveći se komercijalnom i umjetničkom produkcijom s područja fotografije i grafičkog dizajna. Od 2006.-2010. realizirali su vizualne identitete (fotografija i grafički dizajn) više izložbi za Galeriju Klovićevi dvori, Galeriju Studentski centar, te Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Posljednjih deset godina u suradnji s arhitektom Marijem Beusanom grafički su oblikovali izložbene i muzeološke materijale stalnih postava više hrvatskih muzeja. Godinama su surađivali ili surađuju (fotografija i dizajn) s Teatarom &td, Emilom Matešićem, dizajnerom nakita Nenadom Robanom, Sanjom Iveković, Centrom za ženske studije u Zagrebu.
.
Do sada su održali 40 samostalnih izložbi, te sudjelovali na sedamdesetak skupnih. 2009. objavljena im je knjiga akt fotografije: ‘Double Game/Dvostruka igra’, autorice Sandre Križić Roban. Sudjelovali su u organizaciji i realizaciji više fotografskih izložbi i projekata: ‘Sound & Vision’ (2007/8.), ‘Ženska soba – ženski pogled / Suvremena ženska fotografija’ (Zagreb, 2002.), ‘Koncept’ (1996.), ‘Hrvatska fotografija ’95’ (Zagreb, 1995.). Više puta su nominirani i nagrađivani za djela fotografije i grafičkog dizajna, u zemlji i svijetu.
Izložbu pogledajte – ovdje.
.

No comments yet.