ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Apokalipsa u Lisinskom

18.03.2012.

U predvorju Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, u utorak, 20. ožujka, s početkom u 18 sati, otvara se izložba Stephana Lupina pod nazivom ‘Apokalipsa’. Izložbu će otvoriti Željko Marciuš, viši kustos Moderne galerije u Zagrebu.


 
Prije izložbe u New Yorku, proslavljeni umjetnički fotograf Stephan Lupino u Lisinskom će predstaviti dosad nepoznat opus svojih novih dizajnerskih eksponata, namještaja-skulptura, ogledala, križeva, ali i nekih već afirmiranih djela.

Njegova umjetnička strast, ekspresivnost i inovativnost podjednako je ostvarena kod skulptura u pokretu i kod uporabnih predmeta koji zadržavaju svoju primarnu funkciju. Nesputanost autorova duha rezultirala je vrlo osebujnim tumačenjem povijesnih ličnosti i događaja, a u cilju pronalaženja nove dimenzionalnosti i sadržajnosti. Lupinov umjetnički izraz istovremeno je jasan i ekspresivan, a dovitljivo poigravanje s ikonografskim proturječjima i slobodniji dizajnerski pristup čine njegovu likovnost kompleksnom, intrigantnom i nadasve uzbudljivom..

No comments yet.