ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ante Brkan, Milan Pavić, Nikola Vučemilović i Stanko Abadžić – Fascinacija u crno bijelom

17.02.2015.

U četvrtak, 19. veljače u 19 sati, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (prostor kluba HDLU-a) otvara se fotografska izložba ‘Fascinacija u crno bijelom’ koja će se moći razgledati do 15. ožujka. Fotografije izlažu četiri autora: Ante Brkan, Milan Pavić, Nikola Vučemilović i Stanko Abadžić.

Ante Brkan, Milan Pavić, Nikola Vučemilović i Stanko Abadžić - Fascinacija u crno bijelom
 
Izložba Fascinacija u crno bijelom premijerno je prikazana u sklopu Grid2010 4e Internationale Fotografie biennale Amsterdam 2010. godine, gdje je dobila visoke ocjene od struke i publike kao najbolja nacionalna selekcija.

Ovo je prva izložba u organizaciji galerije Hrvatski dom fotografije koja će se programski baviti isključivo medijem fotografije. Izlagat će se i zastupati pretežito hrvatski i inozemni stari majstori fotografske umjetnosti 19. i 20. stoljeća koji su utrli put širokom prihvaćanju fotografije kao nezavisnog i ravnopravnog medija sa svim ostalima umjetničkim medijima. Hrvatski dom fotografije bit će otvoren i za mlađe autore te etablirane umjetnike koji koriste eksperimentalnu, tradicionalnu i digitalnu fotografiju. Programski cilj galerije jest kreiranje ravnoteže i dijaloga sa širokim spektrom fotografskih žanrova i tehnika.

Hrvatski dom fotografije – Croatian House of Photography djelovat će u izložbenom prostoru Kluba HDLU, a pokrenut je s ciljem kontinuiranog unaprjeđenja i proširenja izlagačke djelatnosti Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Hrvatski dom fotografije službeno je otvoren 07. travnja 2014., a otvorio ju je u sklopu svoje izložbe slavni Peter Lindbergh. (HDLU)

No comments yet.