ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Android i na digitalnim fotoaparatima

31.08.2012.

Samsung i Nikon predstavili su digitalne fotoaparate koji rade na Androidu i putem kojih se fotografije mogu direktno dijeliti na društvenim mrežama

Android i na digitalnim fotoaparatima

Googleov operativni sustav do sada smo najviše koristili na pametnim telefonima i tabletima, a čini se da ćemo ga u budućnosti sve više koristiti i na – digitalnim fotoaparatima.

Samsung je tako prekjučer, pored brojnih noviteta, predstavio i Galaxy kameru koja radi na posljednjoj verziji Androida (Jelly Bean) i koja, kako kažu na Mashableu, sa stražnje strane sliči na telefon, a s prednje strane na digitalni fotoaparat. Aparat dolazi s velikim 4,8 inčnim ekranom i 21x zumom, a zahvaljujući podršci za WiFi i 3G/4G mreže, fotografije će se bežično moći prebaciti na računala, odnosno direktno s aparata moći uploadati na online servise i društvene mreže poput Flickra, Facebooka, Twittera, Instagrama i druge.

Galaxy kamera dolazi i sa zanimljivom opcijom glasovnog upravljanja pa će njeni korisnici trebati izgovoriti ‘zoom’ ili ‘shoot’ kako bi aparat zumirao određeni objekt ili fotografirao. JK Shin iz Samsunga rekao je kako će ovaj digitalac biti predvodnik ‘novog razdoblja vizualne komunikacije’ s kojim će se moći snimati fotografije vrlo visoke kvalitete, a omogućuje direktno dijeljenje sadržaja putem interneta.

Samsung i Sony predstavili nove tablete i pametne telefone!

Također, ovaj uređaj dolazi i s ‘Auto Cloud Backup’ opcijom koja automatski pohranjuje snimljene fotografije na Samsungov AllShare cloud servis, a omogućeno je i jednostavno prebacivanje fotografija na druge Galaxy uređaje.

Osim Samsunga, nedavno je i Nikon predstavio svoj digitalni fotoaparat koji radi na operativnom sustavu Android, samo starijoj verziji Ice Cream Sandwich. Coolpix S800c također ima podršku za WiFi tako da fotografije može direktno uploadati na internet i dijeliti s drugim korisnicima putem društvenih mreža.

Ovaj aparat dolazi sa 16MP senzorom, ima 10x zum, mogućnost snimanja HD videa, GPS i podršku za Google Play s kojeg će se moći skidati aplikacije za Android. Na tržištu ga očekujemo tijekom rujna po cijeni od 350 dolara.

Vijest preuzeta sa http://dnevnik.hr/vijesti/tech/android-i-na-digitalnim-fotoaparatima.html

Oznake:

No comments yet.