ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Andrej Švoger – Moja opažanja

12.07.2011.

U Salonu palače Sermage u Varaždinu, u četvrtak, 14. srpnja, s početkom u 19 sati, otvara se izložba fotografija varaždinskoga autora Andreja Švogera. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi ‘Moja opažanja’, Švoger predstavlja izbor od 30 crno-bijelih fotografija, nastalih u posljednjih desetak godina.
.
Andrej Švoger - Moja opažanja
.
Prema naslovu samostalne Švogerove izložbe ‘Moja opažanja’, autorove tematske preokupacije su uglavnom fokusirane na portrete i životnu svakodnevicu ljudi s njegova rodnog viničkog kraja, pa je socijalna fotografija ono što se i najčešće nalazi u središtu Švogerova umjetničkog pristupa fotografiji.
.
Andrej Švoger, rođen je 1983. godine, kao fotograf dosad je radio na projektima varaždinske Turističke zajednice i Hrvatske turističke zajednice, sudjelovao je na izradi monografija o Varaždinu, Hrvatskome zagorju i varaždinskome groblju, kao i na dvadesetak kataloga izložbi.
.
Pored toga, već nekoliko godina surađuje kao fotoreporter za dnevni tisak, a stalni je suradnik i varaždinskoga muzeja. Dosad je izlagao na tri skupne izložbe, a ove godine osvojio je i svoju prvu fotografsku nagradu (4. mjesto) na natječaju Hrvatska novinska fotografija 2010., koji žirira međunarodni stručni ocjenjivački sud. Trenutno se obrazuje u području multimedije, s naglaskom na fotografiju.
.

No comments yet.